Premium

Waterland steunt lokale omroep Pim met 25.000 euro extra

Waterland steunt lokale omroep Pim met 25.000 euro extra
Monnickendam

Lokale omroep Pim in Waterland krijgt 25.000 euro van de gemeente. De gemeenteraad is in meerderheid akkoord gegaan met die extra bijdrage voor de omroep.

Het cadeautje is bestemd voor de aanschaf van nieuwe apparatuur van de omroep. Een deel daarvan is dringend aan vervanging toe, onder meer om de raadsvergaderingen live uit te zenden.

In de gemeenteraad is nog wel gediscussieerd over waar het geld vandaan moet komen. WaterlandNatuurlijk en de VVD kwamen aanvankelijk met een voorstel om in de begroting een aantal uitgaven voor duurzaamheid te schrappen en daaruit de bijdrage voor Pim te bekostigen. Voor dat plan was echter geen steun in de raad.

Groendienst

Steun is er wel voor een idee van het CDA. Dat houdt in om in de begroting voor dit jaar een investering voor materieel voor de groendienst te verlagen, waardoor er geld vrijkomt voor Pim. Daarvoor is een ruime meerderheid, inclusief de twee partijen van wie het eerste voorstel sneuvelde.

Maar niet alle partijen schaarden zich achter het plan. GroenLinks en de PvdA zijn er tegen. Niet omdat ze de lokale omroep een extraatje misgunnen, maar ze vinden dat dat de discussie erover plaats moet vinden tijdens de behandeling van de begroting voor volgend jaar. Die behandeling is begin volgende maand. Los daarvan worstelen sommige politici met de vraag in hoeverre het verantwoord is om de lokale omroep zo’n extra bijdrage te geven in een tijd dat er flink bezuinigd moet worden om de gemeentebegroting sluitend te krijgen. Ten behoeve van een sluitende begroting worden bijvoorbeeld de subsidies van alle andere culturele en maatschappelijke instellingen bevroren.

Overigens is de voltallige raad vol lof over het werk van Pim. De politici zijn van mening dat de omroep, door onder meer het integraal uitzenden van de raadsvergaderingen, de politiek dichter bij de burger heeft gebracht en de betrokkenheid van inwoners bij de lokale politiek heeft vergroot.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen