Premium

Wie wordt er wijs uit de gele verwijzingen??

Wie wordt er wijs uit de gele verwijzingen??
Niet alle borden staan overeind.
Zaandam

Voor veel weggebruikers zijn de verwijzingsborden rondom de afgesloten Wilhelminabrug niet te bevatten. Er zijn vijf hoofdroutes maar welke moet je nemen?

In het centrum kun je borden treffen met een A, B, 7, V of een R erop. Waar je terecht komt als je ze volgt, is niet duidelijk. Dat begrijp je alleen als je bij het eerste bord begint. Dan staat er dat A naar de Rozenhof leidt en B naar de Burcht. Maar wie A en B op de Gerhardstraat ziet staan, heeft geen idee.

Bord B staat op de Peperstraat met drie strepen erdoor. Einde route kennelijk, maar nog niet op de Burcht.

Op de Rozengracht staat het bord ’centrum uit volg R’ naast het bord ’doorgaand verkeer gestremd’.

In het stadhuis zijn de klachten bekend. Maar het is de aannemer die de borden geplaatst heeft in opdracht van de provincie die de leiding heeft bij het vernieuwen van de sluis en de bruggen. De klachten zijn doorgegeven aan de provincie, zegt woordvoerster Lenny Beijerbergen. De gemeente heeft formeel geen taak bij het uitzetten van de omleidingsroutes, maar neemt wel de controle op zich. Dat is nogal een klus, als het gaat om een paar honderd borden.

Zaandijker Ruud Baltes waarschuwt weggebruikers om goed op te letten, want de borden kunnen je ook in de richting van een inrijverbod sturen. Dat overkwam hem zaterdag toen hij iemand bij het Zaantheater zou ophalen. Het komt hem vermoedelijk op een boete te staan, terwijl hij braaf de bordjes V en 7 volgde, reed hij de Damstraat in in de verboden richting.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen