Blokker geschokt na overval op snackbar: ’Pistool op je hoofd voor een paar grijpstuivers, ik word er woest van’

Blokker geschokt na overval op snackbar: ’Pistool op je hoofd voor een paar grijpstuivers, ik word er woest van’
Onder meer met een speurhond is de omgeving afgezocht, tevergeefs.
© DNP.NU
Blokker

De eigenares van snackbar Robijn in Blokker is op de dag na de gewapende overval van zondagmiddag nog te zeer geschokt om haar verhaal te kunnen doen.

Maandag is de snackbar zoals altijd dicht, maar dinsdagmiddag gaan ze weer open. ,,We moeten wel.’’

Zondagmiddag kwam rond 15 uur een jongen in donkere kleding de snackbar aan de Kolenbergstraat binnen, richtte een wapen op de medewerkster achter de balie en eiste geld. Met de buit rende hij weg in de richting van de Wagenaarstraat, een zijstraat van de Kolenbergstraat, direct tegenover de snackbar. Daar stond volgens de politie vermoedelijk een handlanger.

Er ging een Burgernetmelding uit. Agenten hebben in de omgeving gezocht, ook met een speurhond, maar hebben de twee daders niet meer aangetroffen. Maandag deed de politie een getuigenoproep.

Volgens de eigenares van de snackbar zijn er wel camerabeelden, maar is daar weinig op te zien, omdat de overvaller zijn gezicht had bedekt.

Het nieuws over de overval bracht ook in de nabije omgeving een schok teweeg: in de Primera, die eind vorig jaar werd overvallen.

Twee in zwart geklede mannen, die hun gezichten met capuchons en shawls onherkenbaar hadden gemaakt, renden daar op maandagavond 2 december de winkel in, bedreigden een medewerkster en verdwenen met geld en sigaretten. ,,Ik weet wat dit allemaal teweegbrengt’’, zegt Primera-eigenaar Michel Koster. Volgens hem is er nooit iemand opgepakt voor de overval op zijn zaak. ,,Er waren wel mensen in beeld, maar dat moet je ook hard kunnen maken natuurlijk. Als je hoort van die overval op de snackbar, gaat er weer van alles door je heen. Woede, frustratie. Mensen die keihard werken een pistool op het hoofd zetten, ik word er woest van. Die vrouw staat haar werk te doen en zo’n malloot komt binnen voor een paar grijpstuivers. Echt, een schandelijke zaak.’’

De Action in Blokker is vorig jaar op 11 juli overvallen, door een man met vuurwapen, die zijn gezicht onherkenbaar had gemaakt. Hij maakte geen buit. Op maandag 14 februari dit jaar werd een mogelijke overval op de Aldi, ook aan de Westerblokker, verijdeld. Een voorbijganger zag rond acht uur ’s avonds dat twee jongens zich achter de supermarkt vermomden en waarschuwde het personeel en de politie. Toen de jongens naar de ingang renden, was het rolluik inmiddels gesloten. Zij vluchtten en zijn niet gepakt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen