Premium

Naar Utrecht rijden voor halal broodje grillworst van kip hoeft niet meer, Redouan Azahafi opent in Hilversum ’t Kippetje

Naar Utrecht rijden voor halal broodje grillworst van kip hoeft niet meer, Redouan Azahafi opent in Hilversum ’t Kippetje
Redouan Azahafi opent volgende week in Hilversum zijn halal kippenzaak. ,,Naar Utrecht rijden voor broodje grillworst hoeft niet meer.”
© foto hmc
Hilversum

,,Sorry, we zijn nog niet open. Woensdag draaien we weer een dagje proef. Dan bent u welkom.” Redouan Azahafi (37) moet de man die nieuwsgierig en hongerig zijn hoofd door de deur steekt teleurstellen.

Sinds hij de stickers met de naam van zijn nieuwe zaak op de ruiten heeft geplakt staan de klanten al te trappelen voor de deur. Op de plek aan de Kleine Drift achter het station in Hilversum waar jarenlang snackbar Hillyfood zat opent Azahafi uit Huizen volgende week maandag ’t Kippetje. De eerste en enige zaak van het Gooi waar je kant en klare halal kippengerechten kunt kopen. Een broodje grillworst, hotdog of braadworst. Een portie kippeling, pittige kippenvleugeltjes of een hele kip. Gemarineerd en gegrild in eigen vet.

Twee grote roestvrijstalen grillkasten met plek voor 114 kippen staan te glimmen achter de toonbank. De Huizer is maandagmiddag druk met de inrichting van zijn halalzaak. Zijn peuterdochter hangt gezellig om zijn benen.

Halal geslacht

„Ik wilde niet de zoveelste koffiezaak openen, maar heb eerst gekeken waar behoefte aan was. Voor een broodje grillworst van kip die halal is rijden mensen uit het Gooi naar Utrecht. Dat hoeft nu dus niet meer”, grijnst Azahafi. De kippen die halal, op islamitische wijze, geslacht zijn, verwerkt hij in zijn zaak.

„Ik ben gek op koken. Hou van dingen uitproberen. Ik marineer zelf, rijg ze aan het spit en grill ze binnen 24 uur. Zonder olie of ander vet. Verser kan niet. Het concept is simpel. Je bestelt je broodje en kiest zelf een van de sauzen.” Die zijn van Rimboe en dan weten de kenners genoeg. Wil je echt heet dan kies je voor ’112’.

„Mij kun je ’s nachts wakker maken voor een goed gemarineerd kippenvleugeltje. Die eet ik echt ongemerkt op”, bekent de man die jarenlang in de horeca werkte op Plein 2000 in Huizen. ’t Kippetje is zijn eerste eigen zaak. „Ik kijk al verder vooruit. Als het goed gaat open ik meer zaken met halal kip. Ja ik ben wel ambitieus. De jonge generatie heeft het druk, weinig tijd en zin om te koken. Die halen vaak hun eten buiten de deur. Voor vijf euro heb je al een heel kippetje.” Lachend: „Dat red je bij McDonald’s echt niet en dan heb je een paar uur later weer trek.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen