Premium

Najaarskermis terug op de kalender in Purmerend

Najaarskermis terug op de kalender in Purmerend
De najaarskermis is - mede op verzoek van de horeca - weer terug op de kalender is Purmerend.
© Foto Wim Egas
Purmerend

De najaarskermis in het Stadje keert dit jaar na lange tijd weer terug. Ondanks het slechte weer dat zo nu en dan parten speelde, kwamen veel Purmerenders toch even een kijkje nemen. Voor de horeca lijkt dit extra klandizie, maar zo zwart-wit is het volgens de kroegbazen niet. Boy Arents: ,,Al met al blijft het toch een beetje in evenwicht.”

Bij Café De Balustrade merkten ze op zakelijke gebied weinig van de kermis. Uitbater Michael Schoemaker (35) vertelt: ,,We hadden zaterdagavond een besloten feest, dus het was niet meetbaar of het drukker was dan voorgaande jaren. Wel ben ik ’s middags met die kleine even een rondje over de kermis geweest. Ik zag veel gezinnetjes, hartstikke leuk. Wat ons betreft dus zeker voor herhaling vatbaar.”

25 euro

Marja Roele (69) was ook aanwezig. Samen met kleinzoon Mees (9) deed ze een rondje over de kermis. ,,Ik had die jongen 25 euro meegegeven en het was binnen no-time op”, begint de Purmerendse. ,,De attracties zijn dus wel een beetje aan de prijs. Verder vind ik het enig dat de kermis terug is. Zeker voor de kinderen. Het is alleen een beetje klein. Wat ons betreft, mag het wel een stuk groter.”

Evenwicht

Bij De Bonte Koe zag Boy Arents (26) dat de terugkeer van de kermis niet uitmaakte voor de drukte in het café. ,,We zien veel andere mensen dan op een normale zaterdag. Veel gezinnetjes die even een bakkie of biertje komen doen. Anderen – die vaker komen – blijven vanwege de kermis juist weg. Dus het houdt elkaar een beetje in evenwicht.”

Of een extra kermis een toevoeging is, laat Arents in het midden. ,,Voor mij is een kermis per jaar meer dan genoeg, maar in deze kleine vorm – een paar dagen – is het geen probleem. Er wordt in de omgeving ook niets afgezet, dus we zijn gewoon bereikbaar. Daarnaast is het opvulling voor het plein, dus het moet wel kunnen.”

Spelbreker

Elleke Dauphin (51) is exploitant van de schietsalon. Ze is blij dat de najaarskermis terug van weggeweest is in Purmerend, maar het weer was spelbreker. ,,Dat is iets waar we nooit grip op hebben, maar over het algemeen zijn we blij dat we terug zijn. Als er volgend jaar weer een kermis is, gaan we het zeker opnieuw proberen. Het is voor de Purmerenders zelf ook weer even wennen dat de kermis er is. Het zal dus enkel beter worden. Wat ons betreft komt er dus zeker een volgende editie.”

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen