Premium

Spartanen ruilt na nederlaag van plek met Vitesse’22

Spartanen ruilt na nederlaag van plek met Vitesse’22
Voor rust stuitte Dave Severins bij de enige kans van Spartanen op de doelman van Vitesse’22. Na de pauze scoorde de jongeling nog wel de 1-2.
© Foto Theo Groot
Wognum

’Spirit’30 3-3, die is lekker’, zegt Nick van de Ven als hij de uitslagen van deze speelronde checkt op zijn telefoon. De spits van Vitesse’22 heeft net gewonnen van Spartanen en ziet het resultaat van die 1-3 zege tevreden op zijn beeldscherm verschijnen. De Castricummers klimmen door de driepunter van plek 5 naar plek 3. De Wognumers op hun beurt bewandelen de omgekeerde weg.

En dus staan de gezichten aan de kant van Spartanen na afloop een stuk minder vrolijk. Na drie overwinningen op rij staat het deze zondagmiddag voor de tweede week achterelkaar met lege handen. Dat er op het verlies tegen Vitesse’22 ook nog eens niets valt af te dingen, maakt de appel extra zuur.

,,Waarom ging het zo slecht?’’, zegt Maarten Zuiker na het laatste fluitsignaal. ,,Dat is een makkelijke vraag, maar het antwoord is minder eenvoudig’’, zegt de captain. Het siert hem dat hij niet direct wijst naar de spelers die er deze middag niet bij waren. Helemaal omdat de absentie van de gebroeders Nick en Jordi Velzeboer, Niels Anema, Timo Bedorf én Ramon Laan iets is waarachter hij zich gemakkelijk zou kunnen verschuilen.

,,Zeker in het begin lieten zij ons de bal. Er lag ruimte voor onze backs om op te komen en ook onze buitenspelers hadden vaak de bal. We slaagden er alleen niet in om gevaarlijk te worden, om de bal bij onze spits te krijgen. Dat is niet iets wat hem (Davey Stam, red.) valt te verwijten overigens. We slaagden er gewoon niet in om hem te bereiken’’, geeft Zuiker aan waar het volgens hem aan ontbrak tegen Vitesse’22.

De roodwitten hielpen zichzelf ook niet door zowel bij de 0-2 als de 1-3 weifelend op te treden achterin. ,,We kwamen natuurlijk al vroeg op achterstand omdat zij de eerste de beste kans direct afrondden. Bij de 0-2 hadden we pech dat de bal na een kluts precies goed viel voor hun en bij de 1-3 werkten wij niet goed weg’’, analyseerde Zuiker, de beste man aan de kant van de verder povere thuisclub.

Vorige week werd er al verloren van Vios W. Het zijn nederlagen die hard aankomen, bekent Zuiker. ,,Na zo’n goede start wil je meedoen om de periodetitel. We stonden daarin op één punt achterstand, dat zullen er nu wel vier zijn. Maar we willen dit seizoen bovenin meedoen, dan moet je een slechte periode zoals we die vorig seizoen na de winterstop hadden, zien te voorkomen.’’

Spartanen-Vitesse’22 1-3.

6. Peters 0-1, 36. Van de Ven 0-2, 54. Severins 1-2, 63. Kaandorp 1-3.

Spartanen: Ebbelaar, Karel (46. Houter), Smit, D. Zuiker, Bakker, De Wilde (46. Afhakame), M. Zuiker, Severins, Beerepoot, Stam, J. Zuiker.

Vitesse’22: Laan, Balm, Veldt, De Waard, Peters, Poel (82. Emeis Esclante), Frankfort, Stam, Beentjes, Van de Ven, Kaandorp.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen