SVW’27 koestert eerste punt na enerverend duel met ZAP

Maarten Rippens heeft de bal richting ZAP-doel gekopt, maar verdediger Stijn Buik grijpt met het hoofd in.
© Foto Martin de Haan
Heerhugowaard

Het eerste punt is binnen voor SVW’27. Na een enerverende partij tegen ZAP stond er zondag een 2-2 eindstand op het scorebord van sportpark De Kabel. ,,Ik ben vanmiddag tien jaar ouder geworden, maar wat is dit lekker’’, luchtte trainer Edwin Reder zijn hart.

De blijdschap en opluchting over dit eerste resultaat is begrijpelijk. Want SVW, dat na vorig seizoen veel kwaliteit inleverde - kent een uiterst moeizame competitiestart waarbij de doelpunten de Heerhugowaarders om de oren vlogen. Na drie duels stond de teller bij het aantal tegengoals al op negentien. ,,Het is zaak dat we de boel achterin gaan dichthouden. Ons voetbal was vandaag misschien niet al te best, maar het gaat er nu om dat we punten halen’’, benadrukte Reder.

Fraaie combinaties

Bij vlagen liet SVW zondag ook zien tot fraaie combinaties te kunnen komen. Vooral de aanval die de 2-1 inleidde zag er goed uit. Met een crosspass kreeg Regillo de Mees de bal bij Aram Hakopov, die vervolgens twee verdedigers passeerde en de vrijstaande Leon Ayal liet scoren. Even daarvoor stond Ayal al op de goede plek om in de rebound af te ronden nadat Maarten Rippens nog op ZAP-keeper Devlin van den Bosch was gestuit.

Binnen zes minuten had de thuisploeg zo kans gezien de wedstrijd te laten kantelen, tot ergernis van ZAP-trainer Hans de Koning. ,,Ik had in de rust nog gewaarschuwd dat SVW erop zou klappen, want zij hadden niks meer te verliezen. Dat gebeurde en eerlijk is eerlijk: SVW maakte twee mooie goals, maar dat hebben we onszelf aangedaan.’’

Irritatie was er bij de ZAP ook over de afgekeurde treffer van invaller Nick Molenaar wegens buitenspel, nadat scheidsrechter Omer Erdogan was ingegaan op het advies van SVW-vlagger Engel.

Maar dat moment viel weg te strepen tegen de gemakkelijk verkregen strafschop - Mike Vink leek met een correcte sliding door Glenn Schipper van de bal gezet - waaruit Robin Schouwvlieger de bezoekers na een klein halfuur aan de leiding had geholpen. Hij had er twee pogingen voor nodig. Zijn eerste inzet werd gepakt door SVW-keeper Danny de Boer. De penalty mocht over aangezien er een verdediger te snel was ingelopen.

Hoewel SVW in de slotfase met hand en tand verdedigde kwam ZAP toch aan de gelijkmaker. Na een duwfout kregen de Breezanders net buiten het strafschopgebied een vrije trap. Niels Spaans schoot de bal keurig langs het muurtje in de hoek.

SVW’27: De Boer, Schipper (75. M. Korver), J. Korver, Smit, Grootfaam, Schouten, Van Wetering, De Mees (78. Paloni), Ayal (83. Börnemann), Rippens, Hakopov.

ZAP: Van den Bosch, Raateland, Buik Broersen, Pater (74. Awlad), Dietvors, Schouwvlieger (60. Molenaar/89. Krijger), Spaans, Vink, Dekker, La Croes.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar