Handbalwedstrijd van DSS gestaakt na zware blessure

Eindhoven

Het duel tussen PSV en DSS is voortijdig afgebroken. Na een zware blessure van DSS-speelster Britte Leenstra, zo’n tien minuten in de tweede helft werd gezamenlijk besloten het treffen te beëindigen. De thuisploeg leidde op dat moment met 21-7.

,,Het is nu nog onduidelijk of we op een later moment verder moeten spelen”, vertelde DSS- aanvoerder Angelique de Groot. Leenstra raakte geblesseerd aan haar knie bij een schotpoging. ,,Het lag daarna lang stil en de schrik zat er goed in”, aldus De Groot.

Het was een beroerd einde aan een wedstrijd die ook alles behalve verheffend was van de kant van DSS. In veertig minuten wist het team van Serge ter Horst slechts zeven keer te scoren. De Groot nam er zelf vijf voor haar rekening. ,,We begonnen alles behalve scherp. Het baltempo lag laag, er was weinig tot geen druk naar het doel, er waren veel technische fouten en de overtuiging in het spel ontbrak”, somde de captain op dat er erg weinig goed ging in de eerste helft.

Daarnaast strafte de huidige nummer drie in de eerste divisie de fouten ook nog een resoluut af, waardoor in snel tempo uitliep van 3-3 naar 12-3. In het laatste deel van de eerste helft ging het iets beter bij de bezoekers, maar de ruststand 17-6 was veelzeggend. ,,De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld”, stelde De Groot.

In de tweede helft wilde DSS, momenteel tiende in de eerste divisie, in ieder gevoel nog met een goed gevoel huiswaarts keren. ,,We gingen met goede moed het veld in, maar wisten maar één doelpunt in tien minuten te maken.” Waarna de blessure van Leenstra de wedstrijd tot een vervroegd einde bracht. Dat het echt de avond van DSS niet was, merkte het team ook nog op de terugreis. ,,Want door werkzaamheden was de A2 afgesloten, dus die was ook nog eens extra lang.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen