Tweede nederlaag zorgt niet voor paniek bij badmintonners van Hoornse BV

Tweede nederlaag zorgt niet voor paniek bij badmintonners van Hoornse BV
Niels Veenstra en Finn Achthoven in actie in het dubbelspel namens HBV.
© Foto Theo Groot
Hoorn

Hoewel Hoornse BV ook na zeven speelrondes nog steeds tweede staat in de eredivisie is een plek in de kampioensronde nog geen zekerheid. Het gat met de nummer zes is immers niet groot en er volgen nog twee zware tegenstanders. Tegen Drop Shot werd de tweede nederlaag van het seizoen geleden. ,,Maar we zitten nog steeds op koers.”

De 2-6 uitslag was zoals vooraf gedacht, stelde Max Sibbald. Samen met Serge Mayer vormt hij sinds dit seizoen de technische leiding. Sibbald is in de eerste plaats de trainer van het team, maar op wedstrijddagen is hij daarnaast de assistent-coach.

,,Een goede rolverdeling”, benadrukt Sibbald. De ervaren trainer kwam in het spoor van zijn zoon Thomas naar Hoorn. ,,Ik train hem al vanaf dat hij begon. Al houd ik me op wedstrijddagen juist minder met hem bezig en wordt hij gecoacht door Serge, zoals ik Chloë (Serge Mayers dochter) dan weer coach. Dat is wel prettig.”

Opponent Drop Shot is dit jaar teruggekeerd in de eredivisie en de Haagse ploeg is niet van plan om met een bijrol genoegen te nemen. De bekendste naam die in Hoorn act de présence gaf is Dicky Palyama. De veelvoudig Nederlands kampioen is inmiddels 41, maar zijn spel in nog altijd van hoog niveau en hij was dit weekend in twee games te sterk voor Niels Veenstra. De Hoornse punten kwamen van Chloë Mayer en Kelly van Buiten. Dat de verwachtingen vooraf bescheiden waren bij de thuisclub had te maken met de afwezigheid van Iris Tabeling en Iben Bergstein, die beiden buitenlandse verplichtingen hadden.

Daarnaast was Ruben Wijnands geblesseerd, zodat Veenstra in het mannendubbel nu geflankeerd werd door Finn Achthoven. ,,Zo werd het een zware pot”, zag Sibbald. ,,Al hadden we misschien toch nog wel een derde punt kunnen halen. Maar al met al doen we het tot nu toe bijzonder goed.”

Als het aan de trainer ligt, zouden daar meer mensen getuige van mogen zijn. ,,Ik ben hier nog maar kort natuurlijk, maar vraag me dat wel eens af. Hoe krijgen we meer mensen naar de hal? Ik werk ook bij Harderwijk, een klein clubje, maar daar komen heel veel supporters en jeugd kijken. Hier is dat minder. Misschien moet je beginnen bij de buurt. Hoeveel mensen weten dat hier mooie sport te zien is? Wat dat betreft is er nog wel werk aan de winkel.”

Al richt Sibbald zich in de eerste plaats op zijn team. ,,En als ik nu een inschatting maak van hoeveel punten er ongeveer haalbaar zijn, ziet het er gewoon goed uit.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen