Premium

Amsterdammers te sterk voor Langedijkers in topper in de eerste klasse: LSVV net een stapje te laat

Amsterdammers te sterk voor Langedijkers in topper in de eerste klasse: LSVV net een stapje te laat
De eerste minuut is bijna afgelopen op de klok als Kai Botman LSVV uit een vrije trap op voorsprong kan schieten tegen SDZ.
© Foto Martin de Haan
Zuid-Scharwoude

Op papier was de wedstrijd tussen - gedeeld - koploper LSVV en de nummer 4 SDZ een topper in de eerste klasse A. In de praktijk zijn dat soort wedstrijden niet altijd even aantrekkelijk, maar beide teams haalden vanaf het begin een hoog niveau. Uiteindelijk gingen de sterke Amsterdammers er met de drie punten vandoor: 2-4.

SDZ, dat voetbalt in Sloterdijk, heeft de laatste seizoenen flink geïnvesteerd in het eerste elftal. Van de vierde klasse werd in een ruk doorgestoomd naar de eerste klasse. En de Amsterdammers lieten in Zuid-Scharwoude zien dat ze een kandidaat zijn voor de titel.

Maar ook al moet LSVV na het eerste puntverlies van het seizoen een pas op de plaats maken, de ploeg van trainer Rob Klanker speelde ook alleraardigst. Alleen zat een comeback er zondagmiddag dit keer niet in.

De wedstrijd was nauwelijks een minuut oud toen de 1-0 al op het scorebord gezet kon worden. Kai Botman mocht op zo’n 20 meter van het doel van SDZ een vrije trap nemen en hij joeg ’m recht in het kruis.

Na de vroege voorsprong, dit seizoen de eerste keer dat LSVV de openingsgoal maakte, kwam de thuisploeg onder druk te staan van SDZ. De Amsterdammers hanteerden een hoog tempo en de Langedijkers waren vaak net een stapje te laat. Het duurde ook niet zo lang voordat SDZ de gelijkmaker kon laten aantekenen. Een mooie aanval door het centrum werd door Jaap Smeeing afgemaakt.

Maar het was niet zo dat LSVV geen kansen kreeg. Toine Merk was ontsnapt, maar hij werd gevloerd. De scheidsrechter had de bal ook in de zestien kunnen leggen, maar hij was volgens hem net erbuiten. De vrije trap daarna werd recht op de keeper geschoten.

Na rust kwam LSVV wel op voorsprong. Martijn Grooff stond op de goede plek na een mooie dieptepass: 2-1. Maar weer konden de Langedijkers zich niet onder de druk van SDZ uit voetballen. Bovendien was balkunstenaar Amine Ennali bijna niet te verdedigen. Hij hield de bal op de achterlijn knap in zijn bezit, waarna Tim Klaasen-Bos niet kon missen: 2-2.

De 2-3 was vlak daarna een gelukkige, maar ook een mooie. Een droge knal van middenvelder Fabian Munsterman viel achter de verder goed keepende Melvin Habets. LSVV ging nog op jacht naar de gelijkmaker, maar dan valt-ie natuurlijk aan de andere kant. Davey Claus schoot de 2-4 binnen.

Trainer Rob Klanker stond na afloop met lege handen, toch was hij blij met het vertoonde spel. „SDZ heeft echt een goede ploeg, met het 1-1 gelijkspel bij rust was ik heel tevreden. Daarna kwamen we knap op voorsprong, maar de tegenstander heeft een paar voetballers, zoals die nummer 11 (Ennali, red.), waar het gewoon moeilijk van winnen is.”

LSVV: Habets, Den Iseger, Emmerik (80. Groenveld), Van der Leeden, Bruin, Kansen, Cretier, Paauw (Reinhard), Grooff, Botman, Merk.

SDZ: Vincken, Kessing, Koene, Van de Linde, Van Gelder, Munsterman, Lagerburg (85. Huisman), Claus, Smeeing (88. Hartgers), Klaasen-Bos, Ennali (88. Austin).

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen