Premium

Zwaagdijk velt MOC met droomdoelpunt van Ruud Beers

Zwaagdijk velt MOC met droomdoelpunt van Ruud Beers
Vlak na rust schiet Ruud Beers Zwaagdijk met een geweldige pegel op een 2-0 voorsprong.
© Foto Theo Groot
Zwaagdijk

Om mee te blijven doen om de bovenste plekken moest de derby tegen MOC worden gewonnen door Zwaagdijk. Aan die opdracht voldeed de ploeg van trainer Harry Sierkstra zondagmiddag. Het was wel ternauwernood: 2-1.

MOC, dat nog geen punt had gemorst, had vooral in de eerste helft moeite met Zwaagdijk. De thuisploeg voetbalde beter, maar tot veel kansen leidde het combinatiespel van de thuisploeg nauwelijks. Na twintig minuten moest de doorgewinterde doelman Sven Benjamins van MOC voor het eerst in actie komen en dat was nota bene na een mislukte voorzet van Nils Dekker.

Uit de hoekschop die volgde kopte verdediger Ruud Groot net naast. Ook Ruud Beers was halverwege de eerste helft met een kopbal dicht bij een doelpunt voor Zwaagdijk, maar hij kopte net over. De eerste keer dat MOC Dennis Fransen van Zwaagdijk onder vuur nam, liep het maar net goed af voor de doelman. De pegel van Sjoerd Winkel belandde namelijk buiten bereik van de goalie op de lat.

Uit de aanval van Zwaagdijk die daarop volgde viel de openingstreffer. De vrij gespeelde Nils Dekker twijfelde niet toen hij op de rand van de zestienmeterlijn de bal kreeg en liet Benjamins kansloos met een geplaatste schuiver in de rechterhoek.

Al vroeg in de tweede helft leek de wedstrijd beslist. Beers maakte een doelpunt waar je normaal gesproken alleen maar van kunt dromen. Vanaf een meter of vijfentwintig haalde hij vernietigend uit. Zijn streep belandde stijf de kruising, onhoudbaar voor Benjamins.

De marge van twee deed Zwaagdijk geen goed. Waar je zou denken dat een tweede treffer bevrijdend werkt, sloop er juist angst in de ploeg van Zwaagdijk. MOC zette de thuisclub geregeld vast op eigen helft en hield de druk er daardoor goed op. Toch was trainer Arno Hulspas niet tevreden over de uitvoering. „We gingen pompen, terwijl we de buitenkanten hadden moeten opzoeken”.

Halverwege de tweede helft bracht Sjoerd Winkel de spanning terug. Hij schoot de bal onberispelijk tegen de touwen toen deze plotsklaps voor zijn voeten belandde. De gelijkmaker hing vervolgens in de lucht. Het dichtst bij de gelijkmaker was Jan Komen, verdediger van Zwaagdijk. Met een uiterste inspanning kon hij een eigen doelpunt voorkomen.

Maar ook Nick Koomen van MOC had een punt kunnen redden voor zijn club. Hij stuitte op Fransen. Doordat MOC tegen het einde van het duel meer risico nam, kreeg Zwaagdijk een paar kansen via een counter. Steeds was de eindpass echter niet goed en toen die wel een keer goed was pegelde Beers de bal van dichtbij op de lat.

,,We hebben drie punten en daar gaat het om”, zei een opgeluchte Sierkstra na het laatste fluitsignaal. ,,We maakten het onszelf onnodig moeilijk. Zij stuurden een mannetje extra naar voren en toen sloeg de paniek in de ploeg.”

Zwaagdijk-MOC 2-1.

34. N. Dekker 1-0, 49. Beers 2-0, 69. Sjoerd Winkel 2-1.

Zwaagdijk: Fransen, Blom, Groot, Schouten, Komen, K. Dekker, Ruijter, Neefjes, Kok (Van Dijk), N. Dekker, Beers.

MOC: Benjamins, Offerhaus, De Gier, Koper, Vledder, Winkel ((Bobeldijk), De Vries, Vijfwinkel, Willemsen, N. Koomen, J. Koomen (Veer).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen