Handballers Volendam spelen geen rol van betekenis in Bene-league

Handballers Volendam spelen geen rol van betekenis in Bene-league
Jordy Baijens wordt getorpedeerd door Sébastien Danesi, die met rood moet vertrekken.
© Foto Wim Egas
Volendam

Een inzinking aan de start van de tweede helft werd Kras/Volendam fataal. Hoewel het bij vlagen goed partij bood tegen Visé verloor de ploeg van trainer Hans van Dijk alweer voor de zesde keer in acht duels: 25-28.

Nu eenderde van de competitie erop zit kan de voorzichtige conclusie getrokken worden dat Volendam dit jaar geen rol van betekenis speelt in de top van de Bene-league. Het moet zelfs oppassen dat het niet helemaal buiten de boot valt. Immers plaatsen de vier hoogstgeplaatste Nederlandse teams zich voor de nacompetitie om de landstitel. Met een gedeelde laatste plaats in die rangschikking zal het ook op dat front een klus worden om aan te haken. De 32-27 nederlaag van vorige week tegen Houten was dan ook extra pijnlijk en illustrerend voor de huidige vorm.

,,Maar die nederlaag kwam niet harder aan dan anders”, stelde Jordy Baijens, goed voor zeven treffers en weer helemaal hersteld van de blessure die hem aan de start van het seizoen parten speelde. ,,Er zijn geen verwijtende blikken naar elkaar. We zijn er hard mee bezig om het om te draaien. We worden niet afgeschoten, ook vandaag niet tegen de nummer twee van vorig jaar. Op een gegeven moment moet het ook een keer onze kant vallen.”

De fans in sporthal Opperdam kregen een aantrekkelijke wedstrijd in een hoog tempo voorgeschoteld. Zo schoot Collin de Vette onder meer tweemaal fraai raak. Het overwicht was met 7-9 licht in het voordeel van de gasten uit Wallonië, maar dat veranderde toen Baijens in de break werd getorpedeerd door Sébastien Danesi, die daarna met rood moest vertrekken.

Na de 13-13 ruststand moesten de Volendammers na drie snelle tegentreffers meteen weer in de achtervolging. ,,Dat was wel een breekpunt. Wij begonnen veel te veel open kansen te missen, waaraan ik zelf ook schuld had.”

Met zes treffers op rij gaf Baijens daarna wel het goede voorbeeld. Volendam had echter geen antwoord op de doelpuntenhonger van Hamza Hadzic, in totaal goed voor liefst dertien treffers. Zo groeide de achterstand tien minuten voor het einde naar 20-27. Er gloorde nog wel even nieuwe hoop toen Visé met slechts vier veldspelers kwam te staan, maar uitgerekend Baijens zag een honderdprocentkans op de lat eindigen.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen