Premium

ZOB-coach Mohad Zaoudi verslaat eigen AFC met ruime cijfers

ZOB-coach Mohad Zaoudi verslaat eigen AFC met ruime cijfers
AFC krijgt de bal niet weg, Kevin Grent opent uit de rebound de score.
© Foto Wim Egas
Zuidoostbeemster

Vorig weekend zakte het versterkte ZOB naar de laatste plaats in de eerste klasse A. Zaterdag werd die plek weer verlaten. De ploeg won met 4-0 van AFC en klom naar de elfde positie.

„Nu schieten ze de ballen er wel in”, keek ZOB-coach Mohad Zaoudi terug op de wedstrijd. Vorige week, in de met 2-1 verloren ontmoeting met WVHEDW, was het gebrek aan productiviteit nog het voornaamste probleem. Maar tegen AFC scoorden de spelers van wie dat verwacht wordt - Kevin Grent, Dennis Jansen en Stefan van Wonderen - allemaal.

Het was voor Zaoudi op voorhand al een bijzonder duel. De oefenmeester van ZOB koestert namelijk ook warme gevoelens voor AFC. „Ik ben daar al 21 jaar lid en tegenwoordig donateur of niet-spelend lid. Iedereen keek uit naar deze wedstrijd, zoals mijn baas (die oud-bestuurslid is bij de Amsterdamse club) en de jongens van mijn oude team.”

Een van die kennissen kwam niet ongeschonden uit de strijd. Met Grent als ’boosdoener’. De aanvaller schoot de bal onbedoeld hard tegen zijn brildragende toeschouwer. Het hulpmiddel spatte in meerdere stukken uiteen en bij de slaap van het slachtoffer verscheen een bloedende snee. De wond werd door de verzorger van AFC vakkundig met zwaluwstaartjes werd dichtgeplakt.

Grent had zijn trainer daarvoor al reden gegeven tot juichen. Hij nam de openingstreffer voor zijn rekening. De inzet van Van Wonderen werd nog gekeerd, maar de ZOB-spits reageerde attent en promoveerde de rebound met een bekeken kopbal tot doelpunt. In de beginfase van de tweede helft gaf Van Wonderen een fraaie no-look pass van Grent de beloning die de voorbereidende actie verdiende: 2-0. Later nam Van Wonderen ook de 4-0 voor zijn rekening. Tussendoor scoorde Jansen.

En zo kende Zaoudi een goede generale voor het duel van volgende week tegen Monnickendam, dat zelf met 1-0 verloor van koploper Huizen. Tussendoor werkt ZOB dinsdagavond nog wel een bekerduel af tegen Spirit’30. AFC zakte naar de twaalfde positie van de ranglijst, de ploeg werd onder meer gepasseerd door ZOB.

ZOB: Been; M. Pals, Van Koert, Mol, Van den Eeckhout, D. Pals, Van Os, Van Wonderen, Jansen (73. Ninteman), Coenderman (73. Pinas), Grent.

AFC (za.): Van Zetten; Deetman, Mol, Rietveld, Swart (67. Faerber), Gerritsen, Van den Steenhoven, Westerhof, Helstone, Van de Kooye, Swijghuisen Rijgersberg (60. Malotaux).

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen