Premium

Politie heeft in Hilversum handen vol aan trippende jongeren na lsd-gebruik, twee 17-jarigen met psychose

Politie heeft in Hilversum handen vol aan trippende jongeren na lsd-gebruik, twee 17-jarigen met psychose
Hilversum

Problemen met trippende jongeren die lsd hadden gebruikt kostten de politie zaterdagavond handenvol werk bij het Wegaplein en omgeving.

De eerste melding was tegen kwart over vijf aan het Wegaplein zelf. De politie werd via 112 gebeld dat een 17-jarige jongen daar totaal door het lint ging. Agenten konden geen contact met hem krijgen. Omdat gedacht werd dat het om een psychose ging, schakelden ze de GGZ in. Daarop bleek dat het een zogenoemde ’bad-trip’ was, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.

Rond half zeven kwam er weer een melding, elders uit dezelfde Astronomische buurt. Ook daar zou het om een 17-jarige jongen gaan, zo meldt de politie op Facebook. Het bericht was dat hij in een woning ’aan het doordraaien’ was. Daar aangekomen bleek dat zes jongens (vijf van 17 jaar en een van 18 jaar) ook onder invloed van lsd waren. Ook hier vertoonde een 17-jarige psychotisch gedrag. Hij werd bij aankomst van de agenten door zijn vrienden in bedwang gehouden. Ook hij is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De anderen zijn onderzocht, maar hoefden niet mee. Zij zijn, aldus de politie, ’aan het eigen zorgkader overgedragen’.

Met de flink geschrokken ouders wordt komende dagen gekeken welke nazorg nodig is, ook om herhaling te voorkomen, benadrukt de politie. Die zegt blij te zijn dat 112 is gebeld, zodat snel actie mogelijk was. Bij lsd-gebruik kunnen effecten per persoon verschillen, ook psychoses kunnen dus voorkomen. Het Trimbos-instituut waarschuwt er op de eigen site voor.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen