Premium

Hollandia verslaat Alphense Boys met 3-0 en boekt vijfde zege op rij

Hollandia verslaat Alphense Boys met 3-0 en boekt vijfde zege op rij
Alphense Boys-verdediger Alessio van der Straaten probeert Hollandia-aanvaller Mukthar Suleiman met een sliding af te stoppen
© Foto Theo Groot
Hoorn

Met Mukthar Suleiman in een hoofdrol boekte Hollandia zaterdagmiddag een verdiende 3-0 overwinning op Alphense Boys. En dat terwijl de Hoornse hoofdklasser bijna een helft lang met een man minder moest spelen. Het is alweer de vijfde zege op rij voor het nog ongeslagen Hollandia.

De rode kaart die Niek Reus in de 54e minuut terecht voorgeschoteld kreeg, deerde Hollandia niet. De solide verdediger trok met een lichte overtreding aan de noodrem toen Alphense Boys-aanvaller Kees Tol doorbrak.

Op dat moment leidde de thuisploeg al met 2-0. Bart Spil was op slag van rust met een heerlijke dreun van een meter of achttien verantwoordelijk voor de 1-0. Vlak na rust zorgde Suleiman met een kunststukje voor de 2-0. Hij nam de bal fraai op de borst aan, na een voorzet van Spil. Vervolgens krulde hij de bal bekeken in de verre hoek en liet hij Alphense Boys-doelman Tim van de Linden kansloos.

,,We scoorden op de goede momenten’’, zei Spil. ,,De eerste helft was slordig van onze kant. Er ging veel fout in de passing. Gelukkig scoren we dan nog wel vlak voor rust, altijd een lekker moment natuurlijk. Na de rode kaart zijn we ook niet meer echt in de problemen gekomen. Zij gingen wel meer drukken, maar wij stonden goed.’’

Sterker nog, Hollandia kwam met een man minder zelfs op 3-0 tegen het inmiddels vol op de aanval spelende Alphense Boys. Goed doorzetten van invaller Mark Zwagerman bezorgde de bal bij Sven Deen, die na een prima actie de bal breed legde waarna Suleiman doelman Van de Linden wederom kansloos liet. ,,We hebben veel vertrouwen op dit moment en zijn een sterk collectief’’, zei Spil. ,,Mede daardoor bleven we ook met een man minder sterk spelen.’’

Hollandia begon sterk aan het inhaalduel dat eigenlijk op 21 september gespeeld zou worden. Toen werd de wedstrijd afgelast vanwege het overlijden van Alphense Boys-speler Kelvin Maynard. Hij kwam enkele dagen daarvoor om het leven bij een schietincident in Amsterdam.

Al na vier minuten was Suleiman dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd echter ternauwernood gekeerd door Van de Linden. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Alphense Boys beter in de wedstrijd en was dicht bij een treffer. Tol trof de paal en Hollandia-doelman Joey Wiese moest op slag van rust al zijn talent aanspreken om een van richting veranderd schot te keren.

,,Dat was onze eigen schuld’’, zag Hollandia-trainer Anand Jagdewsing. ,,We speelden nonchalant en gaven Alphense Boys daardoor kans om in de wedstrijd te komen. Het kwam toen aan op strijd leveren. Gelukkig hebben we dat gedaan en konden we de wedstrijd weer naar ons toe trekken. Ik ben daar erg tevreden over.’’

Hollandia-Alphense Boys 3-0.

45. Spil 1-0, 50. Suleiman 2-0, 73. Suleiman 3-0. Bijz. rood: 54. Reus (Hollandia).

Hollandia: Wiese, Reus, De Wit, Buurman, Kuin, Ploem, Vissie, Spil, Langedijk (46. Zwagerman), Deen, Suleiman (80. Ruttenberg).

Alphense Boys: Van de Linden, Van Zoest, Brandt, Michel (70. Zaanani), Van der Straaten (58. Lauhouh Kouadio) , Stiphout (76. Bavelaar), Ouwendijk, Sahin, Martins da Silva, Tol, Hoogenboom.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen