Helderse basketbalsters zijn niet scherp genoeg

Helderse basketbalsters zijn niet scherp genoeg
Mario Bennes zag een klein drama
© Archieffoto
Den Helder

BV Den Helder kreeg zaterdag in Bemmel een lesje in effectiviteit en agressiviteit. De basketbalsters gingen bij Batouwe met 78-59 onderuit en hadden dat grotendeels aan zichzelf te wijten.

„Een klein drama”, vatte Den Helder-coach Mario Bennes het spel van zijn ploeg kort en krachtig samen. Zijn team speelde zaterdag in Bemmel een zeer matige wedstrijd, en dat was volgens hem grotendeels een mentale kwestie. „Onze instelling was gewoon niet goed. We waren niet agressief genoeg.”

In de eerste helft waren de problemen voor Den Helder eigenlijk nog niet onoverkomelijk. De Heldersen speelden niet goed, maar zaten nog wel in de wedstrijd.

En hielden zelfs even gelijke tred, al ging de thuisploeg bij rust wel met 44-38 aan de leiding. Een achterstand die nog wel kan worden gerepareerd, zou je zeggen.

Het tegenovergestelde bleek echter waar. Vlak na de rust kwam de ploeg nog wel terug tot 44-43, maar daarna ging het namelijk helemaal mis bij het veel te statisch spelende Den Helder. Batouwe maakte een run van 11-3 en sloeg zo ineens een flink gat. Bij het ingaan van het vierde kwart stond het 65-50 voor de thuisploeg. „Het ging bij ons eigenlijk steeds slechter. We speelden veel te veel stilstaand basketbal. Dan had één iemand de bal en stonden de andere vier gewoon stil. Dan wordt het heel moeilijk. We moeten veel slimmer spelen”, aldus de kritische Bennes. Ook defensief liet zijn ploeg flinke steken vallen, gezien het feit dat Batouwe maar liefst 78 punten scoorde. „Dat is echt veel te veel.”

Het zeer matige schotpercentage van Den Helder (22%) hielp zaterdagavond ook al niet mee.

Bennes treedt donderdagavond met zijn ploeg aan tegen de Lions uit Landsmeer. „Het zal dan echt beter moeten.”

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen