JVC ook na bezoek van DWOW aan het roer van de derde klasse maar trainer is benieuwd hoe ploeg met dip omgaat

Seb van Zanten (links) probeert er namens JVC alles aan te doen om Darryl Osborne van de bal te zetten.© Foto George Stoekenbroek

Paulo Ramler
Julianadorp

Het duel der promovendi. Een weerzien tussen JVC en DWOW dat dit keer niet in de vierde, maar nu derde klasse werd afgewerkt. Om te bepalen welke formatie de meeste progressie heeft doorgemaakt sinds afgelopen seizoen. Het antwoord op die vraag was JVC: 4-0.

De prestaties die de equipe uit Julianadorp vooralsnog heeft neergezet zijn niet helemaal volgens verwachting. Omdat er na de promotie niet direct al te hoog werd ingezet. Maar de huidige stand van zaken geeft ondertussen aan dat JVC in ieder geval deze regionale eer hoog houdt op dit niveau door nog altijd ongeslagen de derde klasse aan te voeren. ,,Maar die dip gaat er ook echt nog wel een keertje komen. Benieuwd hoe wij daar dan mee omgaan’’, waarschuwde trainer Ben de Visser zijn team alvast dat het waarschijnlijk niet altijd hosanna zal blijven.

Risico’s

Waar de ploeg van oefenmeester Gregory van Sauers aan de andere kant nog hoopgevend aan de competitie begon, staat dat team inmiddels al lang en breed met beide benen op de grond. ,,Terwijl wij mooi en verzorgd voetbal spelen. Alleen brengt dat de nodige risico’s met zich mee. Persoonlijke fouten worden meteen afgestraft. De jongens moeten ook eens aanvoelen wanneer zij de bal gewoon naar voren moeten werken. Ze willen het soms té mooi doen’’, aldus Van Sauers. Het verschil op de ranglijst viel overigens niet per se duidelijk terug te zien tijdens het treffen. Zeker voor de rust viel er nog amper wat nuttigs te zeggen over een eventuele uitkomst. Omdat beide partijen niets cadeau deden aan elkaar. Het maakte dat het duel in evenwicht was. In beide gevallen zonder echt nadrukkelijk aan de andere deur te kloppen. Interessant bleef het daardoor altijd. Het moment waar iedereen in Julianadorp op wachtte kwam vervolgens vlak voor de rust. Toen scherpschutter Patrick Beens tot die periode onzichtbaar was geweest en aan één kans genoeg had om de ban te breken namens zijn ploeg: 1-0. Daar stelden de bezoekers slechts wat speldenprikjes tegenover waar de pas twintigjarige sluitpost Colin Hondorp niet eens een beetje van onder de indruk hoefde te zijn.

Onoverbrugbaar

Direct na de rust liet JVC de kwaliteiten gelden om binnen een tijdsbestek van vijftien minuten een onoverbrugbaar gat te slaan. Eerst via Jonard Bernardina en niet veel later was Rik Schop eveneens trefzeker: 3-0. Daarna werd wederom Beens over het hoofd gezien en met die vrijheid wist de aanvalsleider ook op dat moment raad: 4-0. ,,Wel wat gelukkig, hoor. Ze vielen goed’’, nuanceerde De Visser het meteen. Weer liet DWOW nooit enige aanvallende intenties zien om er nog een wedstrijd van te maken. En bij de sporadische uitbraken van de formatie uit Wieringerwerf stond steeds Hondorp goed opgesteld. Op die manier werd het treffen dat aanvankelijk een veel spannender verloop beloofde alsnog een formaliteit. Tot logischerwijs groot genoegen van De Visser. ,,Een heerlijke zondag. Lekker ontspannen langs de lijn. Dit hopen wij zo lang mogelijk door te zetten.’’ Waar collega Van Sauers juist verandering predikt. ,,Misschien moet het met minder mooi voetbal. Vreemd om zoiets te zeggen als trainer, wellicht helpt het. We krijgen complimenten en geen punten. Dat zie ik toch veel liever andersom.’’

JVC: Hondorp; Hoogschagen, T. van Zanten, Ambriola, Van der Zwet; S. van Zanten (87. Zonneveld), Clemens, Visser; Schop, Beens, Bernardina (81. Raap).

DWOW: De Visser; Bink, Sijm, Kluvers, Noor; K. Zomerdijk, Van Oers, Van Heusden (78. Van Dam); De Vries, M. Zomerdijk (57. Quinten), Osborne (75. Buisman).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.