Premium

Compaen 1 houdt zoals verwacht de volle vijf punten over aan confrontatie tegen Compaen 2: Het logische resultaat

Compaen 1 houdt zoals verwacht de volle vijf punten over aan confrontatie tegen Compaen 2: Het logische resultaat
Joy Post (Compaen 1) tikt de bal over het blok van haar clubgenoten Dorien Conijn en Kelly van Veldhuyzen.
© Foto Ronald Goedheer
Oostzaan

4-0 is de stand na afloop van het treffen tussen de volleybalsters van Compean 1 en 2. Een uitslag waar menigeen voorafgaande aan het duel een flinke duit geld op in had durven zetten. Toch bleven de hoofdrolspeelsters eensgezind. ,,Het was een eerlijke wedstrijd.’’

Het komt bij het volleybal vaker voor dat het eerste en het tweede team van een club in dezelfde competitiepoule zijn ondergebracht. Sterker, in de derde divisie A staat Compaen niet alleen. Ook concurrent Dinto speelt twee wedstrijden tegen clubgenoten. Het eerste saillante treffen in Warmenhuizen heeft woensdag plaats.

Het Oostzaanse vlaggenschip is uitstekend aan de competitie begonnen, de ploeg begon zelfs als koploper aan de confrontatie met het tweede. Nog logischer dus dat het duel in 4-0 zou eindigen. Want dat het heel pijnlijk is om door verloren punten tegen het eigen tweede naast promotie te grijpen werd enkele seizoenen geleden nog bewezen bij Zaanstad.

Menigeen verwachtte dan ook dat Compaen 2 het eerste team geen strobreed in de weg zou leggen. Toch ging het in de eerste set lange tijd gelijk op. Maar het was Compaen 1 dat over de langere adem bleek te beschikken: 25-20.

De Oostzaanse vertegenwoordigers benadrukten dat er geen sprake was van een vooropgezet plan. Maar van spanning was ook in de overige drie sets geen sprake. Of het moet het moment zijn in de derde set waarop het tweede team een 4-8 voorsprong nam. Maar veertien punten later stond het 21-8.

Speelster Britt van Dijk was na afloop uiterst tevreden. ,,Aan de hand van deze wedstrijd zal er voorlopig niemand worden toegevoegd aan de Wall of Fame”, verwees ze met een lach naar het spandoek waarop de internationals worden geëerd met een verleden bij Compaen. ,,Als er al iemand is die in aanmerking komt, hou ik het op Bianca de Kok. Die maakt de meeste kans. We wilden vandaag laten zien dat wij dames 1 zijn en iedereen was erop gebrand om de vijf punten te pakken. Dat is gelukt en daar zijn we uiteraard blij mee.”

Kelly van Veldhuizen, die aan de andere kant van het net stond, benadrukte dat haar team echt alles had gegeven, maar dat het wilde simpelweg niet vlotten. ,,Deze wedstrijd is gewoon nooit een wedstrijd geworden. Voor ons echt een domper. We hebben nooit het gevoel gehad dat we lekker in de wedstrijd zaten. Dat is zuur, want we kunnen veel beter dan dit. Helaas kwam het er vandaag net als vorige week tegen Dinto 1 - in tegenstelling tot de eerste wedstrijden - totaal niet uit.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen