Premium

Dubieuze strafschop helpt Huizen aan winst

Dubieuze strafschop helpt Huizen aan winst
Huizen-speler Hidde van der Veldt wordt hard onderuit geschoffeld (hier tegen Goes).
© Archieffoto
Huizen

Eenvoudig ging het zeker niet, en misschien kwam er zelfs wat geluk bij kijken, maar nagenoeg onbeschadigd vervolgde de Huizen-trein dit weekeinde zijn weg. De ploeg klopte zaterdag promovendus Monnickendam met 1-0 via een dubieuze strafschop, blijft dus bovenaan in de eerste klasse A en incasseerde in vijf duels slechts één tegentreffer. Het is allemaal een stuk stabieler bij de ploeg van coach Arnold Klein.

Nee, de vlag gaat nog niet uit op De Wolfskamer en toeteren richting hoofdklasse dat Huizen in aantocht is, dat gaat zeker niet gebeuren. Klein is sowieso niet het type trainer dat hoog van de toren blaast en tegenstanders wat extra motivatie geeft. „Intern is er met elkaar een doelstelling uitgesproken en dat laat ik even intern. Ja, dat we in de top-vijf willen eindigen, dat lijkt me duidelijk. Ik ben zeer tevreden over het functioneren van het elftal.”

Na de wedstrijd zijn spelersgroep en staf met elkaar een hapje gaan eten in Hilversum en met drie punten op zak smaakt het natuurlijk allemaal wat lekkerder. Klein beaamde onmiddellijk dat zijn selectie dit seizoen beduidend stabieler is dan de groep van vorig jaar. „Daar hebben we ook op geselecteerd. We wilden jongens erbij die fysiek en mentaal wat toevoegden aan het team en ik denk dat dat is gelukt. De winnaarsmentaliteit is een stuk groter.”

Tegenslag

Toch is er ook tegenslag voor Huizen. Bij centrumspits Rob Krul is er een heel nare blessure geconstateerd: hij heeft kraakbeenschade in de knie. Voorlopig staat hij buitenspel. „Ik heb een vergelijkbare blessure gehad vroeger”, zei Klein. „Je kunt er wel mee doorvoetballen. Het is nu even wachten tot de knie wat rustiger is en dan gaan we eens kijken.”

Krul wil dolgraag blijven spelen en zal de komende tijd de risico’s moeten afwegen. Want herstel is niet mogelijk en hij moet nog een paar decennia verder met een goed functionerend kniegewricht.

Met Krul in het centrum van de aanval was het zaterdagmiddag waarschijnlijk allemaal wat makkelijker gegaan tegen Monnickendam. Huizen kreeg in de eerste helft zes opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Ze werden allemaal verprutst of doelman Dani Jesse Koster stond in de weg. Overigens was de eerste kans voor de bezoekers, toen er geen druk werd gegeven op de bal en Tom Pruim kon aanleggen. Het raakte het aluminium en dat was mazzel voor de thuisploeg.

Fel betwist

En het was vermoedelijk ook een gelukje waarmee Huizen twintig minuten voor tijd dan toch de openingstreffer op het bord kon toveren. Twee invallers, Tim Boterenbrood en Dennis Lamme, stonden aan de basis van de strafschop die Huizen kreeg. Lamme legde vanaf de zijkant van het strafschopgebied voor en raakte daarbij Monnickendam-verdediger Jan Pieter van der Vis. Volgens arbiter Lizzy van der Helm op de arm, maar dat werd fel betwist door de bezoekers.

Briesend zocht Monnickendam na afloop de kleedkamer op, allerlei nare verwensingen slingerend in de richting van de arbitrage. ,,Alles is opgenomen en duidelijk is te zien dat de verdediger de bal op zijn rug kreeg en zeker niet op zijn arm’’, klonk het uit vele kelen. Dani Schmitz had er geen boodschap aan en verzilverde het ’cadeautje’ op kalme wijze.

Huizen: Hensen, Kogeldans, Krux, J. Lamme, Kroeze (75. Van Esterik), Van ’t Land, Lo-Asioe, Van Kammen (66. D. Lamme), Van der Veldt, Blauw (66. Boterenbrood), Schmitz.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen