Premium

Geen teleurstelling bij Cas RC: ’We weten nu dat we de beste van Nederland aankunnen’

Geen teleurstelling bij Cas RC: ’We weten nu dat we de beste van Nederland aankunnen’
Deon Mau’u van Cas RC probeert door de verdediging van DIOK te komen.
© Foto Ron Pichel
Castricum

Van een echte teleurstelling na de nederlaag van Cas RC was totaal geen sprake. Op sportpark Wouterland was landskampioen RC DIOK met 17-23 te sterk, maar de winst voor de thuisclub was vooral het veel betere spel in vergelijking van een week eerder. Toen was er paradoxaal genoeg wel winst (10-18) bij URC in Utrecht.

Na het laatste fluitsignaal klonk een harde ’yeahhhh’ van DIOK-speler Richard Manley, die gelijktijdig zijn spierballen toonde. Alsof de Leidenaren Cas net knock-out hadden geslagen. Of was het de grote opluchting dat drie minuten voor tijd de eindstand werd bepaald na een try van Deon Mau’u en conversie van Clayton Kiwara?

De eerste try voor de thuisclub (5-7) kwam halverwege de eerste helft op naam van Jannes Pijnenburg. Vijf minuten eerder had DIOK de score geopend. Na de 7-7 ruststand namen de gasten in de tweede helft het initiatief.

Bij 10-23 dachten ze in veilige haven te zijn, maar Mau’u en ’Keys’ maakten het nog spannend. Een gelijkspel hing in de lucht, maar tot een volgende try en conversie kwam het niet. „We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd, waarin we af en toe te slordig waren. De progressie die we hebben gemaakt ten opzichte van de belabberde wedstrijd van vorige week moesten we koesteren”, stelde de tweede center Daily Limmen.

Kiwara hoorde het relaas van zijn teamgenoot aan. „Het ging really well”, grijnsde de fly-half die een dikke kus van zijn vriendin Kim Marcker kreeg als beloning. En die was verdiend na de ’kicks’ die de geboren Nieuw-Zeelander tussen de palen schoot.

Ontzag

International Mark Wokke ’knalde’ er, volgens eigen zeggen, de volle 80 minuten op los. „Het ontzag voor DIOK was er niet. Het was close en kleine foutjes maken dan het verschil. Daarom scoorden ze net een try meer dan wij.” Over drie weken kan de 26-jarige Castricummer weer aan de bak met Oranje voor het duel in Amsterdam tegen Oekraïne. „Ik ben fit. Dus laat allemaal maar komen.”

Enkel

Wie zeker blij was dat hij weer fit was, was Tom Hiddleston, die zeven maanden geleden zijn enkel brak in het duel tegen RC ’t Gooi. „Het gaat allemaal goed in de wedstrijden tot nu toe. Ik had mijn enkel wel ingetaped”, vertelde de ’prop’ nadat hij het laatste half uur had meegedaan.

Coach Ray Naea had het laatste woord. „Dit was de beste wedstrijd. Met de line-outs en scrums hielden we ze goed onder druk. Die jonge jongens speelden echt een goede wedstrijd. We weten nu dat we de beste van Nederland aan kunnen.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen