Premium

Vitesse’22 naar plek 3 na eenvoudige zege op Spartanen

Vitesse’22 naar plek 3 na eenvoudige zege op Spartanen
Rick Poel kan niet meer voorkomen dat Spartanen-speler Dave Severins uithaalt. Hier mist hij, in de tweede helft maakte hij nog wel de 1-2.
© Foto Theo Groot
Wognum

’Spirit’30 3-3, die is lekker’, zegt Nick van de Ven als hij de uitslagen van deze speelronde checkt op zijn telefoon. De spits van Vitesse’22 heeft dan net gewonnen van Spartanen. De Castricummers klimmen door de 1-3 zege van plek 5 naar plek 3.

Het zorgt voor tevredenheid bij de speler en begeleider van Vitesse’22, die meekijken op het beeldscherm van de lange spits. Het is niet vreemd gezien hun aanloop naar het seizoen. In de voorbereiding én in het bekertoernooi ging alles verloren. Iets wat de ploeg van trainer Thijs Sluijter ook overkwam in de eerste speelronde.

Dat het zo recent zo moeizaam ging, was tegen Spartanen niet te zien. Vitesse’22 begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de ploeg die vooraf nog twee plekken hoger stond op de ranglijst. Bij de eerste kans was het direct raak. De treffer van Menno Peters was een fraaie. Met gevoel lobte hij de bal, na een crosspass vanaf de middenlijn, over doelman Jorn Ebbelaar heen.

Het was het begin van een gemakkelijke middag, zag ook Sluijter. Zijn ploeg voetbalde zich voor rust naar nog drie grote kansen en verzilverde er daar één van. In de 36e minuut bedacht Van de Ven zich niet toen de bal via een Wognumse kluts voor zijn voeten viel. „Ons rendement was goed”, stelde de trainer na afloop vast. Toch was hij niet helemaal tevreden. „Na de 0-1 vond ik dat we minder gingen voetballen. We konden de bal niet vasthouden.”

In de tweede helft verscheen de thuisclub met wat meer pit in het lijf op het veld, maar in gevaar kwam de tweede overwinning op rij nooit. Ook niet toen Spartanen in de 54e minuut via Dave Severins scoorde. „We wisten dat zij zouden komen omdat ze thuis met 0-2 achter stonden”, zei Sluijter. „Ik vond dat ze een betere instelling hadden en beter voetbalden, maar kansen kregen ze amper. Ook na die 1-2 heb ik relaxed op de bank gezeten.”

Toen captain Jort Kaandorp na iets meer dan een uur de 1-3 maakte, hoefde Sluijter zich helemaal geen zorgen meer te maken.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen