Premium

Nederlaag op Nieuwland vooral zuur voor Victoria-invaller Florian Stut

Nederlaag op Nieuwland vooral zuur voor Victoria-invaller Florian Stut
Mouad Tissoudali heeft het vizier nét niet op scherp tegen Nieuwland.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Loosdrecht

Wat een mooie middag had kunnen worden voor Victoria-speler Florian Stut, eindigde zaterdag, thuis tegen Nieuwland, in een deceptie. Maar schuldig aan de onverwachte nederlaag van zijn ploeg was de jonge Hilversummer (19) zeker niet. Daarvoor hadden zijn ploeggenoten tegen de lager geklasseerde tegenstander teveel kansen laten liggen.

Aanvankelijk had Victoria-trainer Robert Roest in zijn opstelling twee plaatsen gereserveerd voor Stut en diens ploeggenoot Hessel Witkop. Tegen de gepromoveerde Amersfoorters zou het duo in de basis starten, was het idee. Maar toen scheidsrechter Erwin Dam voor het eerst op zijn fluit blies, stonden beide spelers langs de kant.

Stut en Witkop waren vier minuten te laat op komen dagen en Roest was onverbiddelijk, waardoor Stut zijn eerste basisplaats in de hoofdmacht van de zaterdagtweedeklasser aan zijn neus voorbij zag gaan. „Zuur was dat.”

Ellende

Daarmee was de ellende voor de verdediger nog niet voorbij. De 1-0 achterstand, na een helft spelen, was voor Roest een reden om in de rust een dubbele wissel toe te passen. Hij verving Mouad Tissoudali en Arno van Ham door Stut en Witkop. Lang duurde het optreden van Stut niet.

Amper twaalf minuten na zijn entree ging de hij in de fout door de doorgebroken Nieuwland-spits Jonathan Katshima onreglementair te stuiten. „Ik besefte meteen dat het rood was”, zei de overtreder. „Ik kon wel door de grond zakken.”

Slecht acteerde de invaller overigens niet in de korte tijd dat hij op het veld stond. „Het ging erg lekker”, vond hijzelf.

Met tien man, een 1-0 achterstand en nog ruim een half uur voor de boeg waren de vooruitzichten voor de thuisploeg op een goed resultaat niet gunstig. En dat werd er niet veel beter op toen de bezoekers elf minuten na de rode kaart voor Stut voor de tweede keer genadeloos toesloegen. Lars Timmer, de maker van het eerste doelpunt, mocht ongehinderd aanleggen net buiten het strafschopgebied. Op het fraaie schot van de Nieuwland-spits had doelman Daniel van Veen geen antwoord.

Verrassing

Zonder Tissoudali, die in de eerste helft de beste aanvaller van Victoria was en tot ieders verrassing gewisseld werd (Roest: „Ik was niet tevreden over zijn optreden.”), probeerde de thuisclub met man en macht de 2-0 achterstand weg te werken. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leverde het offensief van de Hilversummer een doelpunt op maar verder dan een rake kopbal van verdediger Roy van de Brink kwam Victoria niet. De nederlaag was geen verrassing voor Roest. „In de tweede klasse kan iedereen van iedereen winnen.”

Victoria: Van Veen, Arp, Van de Brink, Dam, Emma’s, Van Ham (46. Stut), Krommenhoek, Langhout, Leenen, Tissoudali (46. Witkop), Van der Werf.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen