Handbalsters Westfriesland SEW nog te grillig: verliespartij tegen DSVD

Handbalsters Westfriesland SEW nog te grillig: verliespartij tegen DSVD
Deurningen

Een week na de klinkende zege tegen Borhave werd het uitduel bij DSVD een domper voor Westfriesland SEW. De ervaren thuisploeg bleek in eigen huis een maatje te groot voor de Nibbikkers en won met 29-22.

,,Ik kijk in eerste instantie naar de progressie die we maken en in vergelijking met vorige week was die er deze keer niet. Dit was duidelijk een mindere wedstrijd. Dat is verder niet heel erg. Die grilligheid hoort ook een beetje bij zo’n heel jonge ploeg. Ik startte nu ook weer met twee speelsters van zestien”, vertelde trainer Arthur Langedijk. ,,We zijn duidelijk dus nog niet stabiel.”

Hij zag zijn ploeg aanvankelijk gelijk opgaan met de formatie uit Deurningen, maar in de loop van de eerste helft sloeg DSVD een klein gaatje. Dat bouwde het na rust uit tot een verschil van acht. SEW wist dat nog wel iets te verkleinen. ,,Maar het heeft nooit zo mogen zijn dat we nog echt in de buurt kwamen”, bekende Langedijk. ,,Het heilige vuur leek wel een beetje te ontbreken deze keer. Er werd wel hard gewerkt, maar we misten erg veel kansen en waren we in de dekking wat machteloos, al heeft dat ook een beetje te maken met de ploeg.”

DSVD heeft immers beduidend meer fysieke kracht. ,,Verder kregen we wel erg veel tijdstraffen in ons nadeel, zodat we ook nog vaak in ondertal stonden. Dus het lukte allemaal niet deze keer. Maar er komen nog genoeg leuke uitdagingen aan de komende weken.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons