Premium

’KFC speelt op manier waarop je derby hoort te spelen, Assendelft niet’: Met mes tussen de tanden

’KFC speelt op manier waarop je derby hoort te spelen, Assendelft niet’: Met mes tussen de tanden
Max Eshuys (KFC) troeft Achraf el Aslouni af.
© Foto Ronald Goedheer
Koog aan de Zaan

Het naar een overwinning snakkende KFC boekte gistermiddag haar eerste zege (2-0) van het seizoen gedurende de drukbezochte derby tegen Assendelft. De Kogers zagen Assendelft-speler Nikos Reklitis (ex-KFC) na een half uur met rood van het veld verdwijnen waarna het veldoverwicht zich met een tweede treffer uitbetaalde.

Oefenmeester Alex Geernaert van Assendelft ergerde zich met name in de eerste helft aan de instelling van z’n team: ,,De manier waarop wij de wedstrijd startten was cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. KFC speelde de derby op een manier waarop je die hoort te spelen. Wij speelden alleen de laatste twintig minuten op de juiste wijze. Je kunt je ook invechten door volle bak te spelen. En dat hebben wij verzuimd. Wij moeten niet denken dat wij van welke tegenstander dan ook zomaar kunnen winnen. “

Het ijvere KFC opende de score na een half uur waarbij een serie combinaties uiteindelijk bij de op snelheid liggende Kevin Ocran terecht kwam, die loepzuiver inschoot. Kort daarop werd Reklitis van het veld gezonden wegens natrappen. Een overtreding die door zowel vriend als vijand amper als zodanig werd herkend. ,,De scheidsrechter zag mij natrappen, verder heeft niemand mij zien natrappen’’, mopperde de boosdoener later.

Ook KFC haalde het einde niet met elf man. Vlak voor tijd werd Sam van de Stadt na een scrimmage van het veld gestuurd.

,,We speelden het eerste half uur met het mes tussen de tanden, beter dan Assendelft, dat veel vanuit de omschakeling speelde. We zaten er heel kort op, hebben ze afgejaagd, niet in het spel laten komen. Assendelft wist alleen op basis van opportunisme kansen te creëren’’, analyseerde KFC-trainer Guillaume Groot na afloop.

Na rust volgden veel felle duels. Het was Abal Vera Vera die de 2-0 voor zijn rekening nam. Alex Geernaert: ,,Ik ben helemaal geen voorstander van overtredingen of elkaar schoppen, maar een duel om een bal in een derby moet je wel met je hele ziel en zaligheid spelen. Dat deden wij te weinig, met name omdat de ruimten te groot waren. KFC maakte een aantal overtredingen die de leidsman toeliet. Het positiespel van KFC is prima in orde. Kom je dan met een man minder te staan, dan moet je forceren. Dan krijg je het heel lastig tegen KFC. In de rust konden we daar nog wel wat op verzinnen, maar als Mark de Vries de kans op 1-1 niet benut, dan gaat de hoop in rook op.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen