Premium

Strafschopmomenten helpen FC Hilversum aan benauwde zege in derby tegen Olympia ’25

Strafschopmomenten helpen FC Hilversum aan benauwde zege in derby tegen Olympia ’25
Olympia-speler El Morabet houdt zowel Huijmans als El Mazouji van FC Hilversum bezig.
© Foto studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

Het is diep in blessuretijd als FC Hilversum-speler Abdel Arrais hands maakt in eigen strafschopgebied. Vriend en vijand verwachten een penalty voor Olympia ’25, maar scheidsrechter Bogards oordeelt anders. De vlam slaat in de pan en na afloop biecht de kop-van-jut op last te hebben van een schuldgevoel.

Even daarvoor had Bogards Hilversum een wat goedkope strafschop gegeven, nadat Olympia ’25-aanvoerder Koen Bosboom tegen Quinton Bhagwandin aanliep. Zo zat het venijn van een vrij tamme derby hem in de staart, want Hilversum boog in de slotfase een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege.

Bosboom vond de strafschop die hij veroorzaakte zwaar gestraft. „In mijn beleving raakten onze schouders elkaar. De scheidsrechter zei dat ik hem in z’n rug liep, maar dat vond ik niet. Ik had hem natuurlijk beter voor me kunnen houden, maar dat is achteraf makkelijk gezegd. Ik zit nu nog hoog in mijn emotie, maar als ik het nuchter bekijk dan kun je hem ook wel geven. Hoe dan ook ben ik hier tot dinsdag nog ziek van.”

De thuisploeg had na een opzichtige handsbal dus zelf ook een penalty kunnen krijgen, maar de bal ging niet op de stip. Olympia ’25-trainer Danny Wiersma zag zijn ploeg daardoor met lege handen afdruipen en haalde na afloop verhaal bij de scheidsrechter. „Iedereen heeft gezien dat hij de bal praktisch in zijn handen pakt en dat je dan geen strafschop krijgt is bizar. De afstand tussen de bal en de speler zou te kort zijn geweest voor een penalty. Verliezen vind ik niet per se erg, maar het is wel vervelend als er dingen gebeuren waar je geen invloed op hebt, zoals zo’n beslissing. Ik heb de scheidsrechter gezegd dat het niet zijn beste wedstrijd was, maar daarna geef je elkaar een hand en ga je verder. Ik kan de jongens alleen maar complimenten geven, want we hebben het heel aardig gedaan.”

Die complimenten komen het elftal van Wiersma toe. Na een zenuwachtige eerste helft, waarin FC Hilversum twee uitstekende kansen kreeg, domineerde de thuisploeg in het tweede bedrijf. De beloning hiervoor kwam na een dik uur spelen, toen Elias Mselmi de 1-0 hard en laag binnenschoot. Ook na de openingstreffer bleef Olympia aandringen, maar tot meer treffers leidde het niet. De rekening van FC Hilversum werd tien minuten voor tijd gepresenteerd, toen oud Olympia ’25-speler Ilias el Mazouji een panklare voorzet gaf op Jimmy Floor. De ingevallen spits knikte de 1-1 binnen en vijf minuten voor tijd tekende Dave Huijmans vanaf elf meter voor de 1-2 eindstand.

Wiersma was ondanks de nederlaag opgetogen over het groeiproces van zijn elftal. „Natuurlijk is verliezen het minst leuke aan het spelletje, maar ik kan alleen maar trots zijn op de ontwikkeling die we doormaken. Die jongens trainen keihard, zijn kritisch naar zichzelf en we werken samen aan datgene waar we wél invloed op hebben: de uitvoering.” Met een glimlach voegt hij eraan toe: „Wie had ooit kunnen voorzien dat FC Hilversum - met zo’n goede selectie - zich aanpast aan een club als Olympia?”

Olympia ’25: Ham, Bosboom, Moamedi, Unlu, Tallart Fabre, Kroon, Youb, Halouchi, El Morabet (Bankodad), Ozturk, Mselmi.

FC Hilversum: De Beer, De Ruiter, Arrais, Bhagwandin, Huijmans, Bourazma (Kovachev), Dorresteijn, Van der Velden, Snijders, Harsevoort (Floor), El Mazouji ( Van den Heuvel).

21_olympia_tegen_hilversum.pdf

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen