Er zit nog voldoende rek in Kolping Boys

Ian MacDonald aan het begin van een nieuwe aanval van Fortuna Wormerveer.
© Foto Ronald Goedheer
Wormerveer

Ook na de vijfde wedstrijd in de eerste klasse wacht Kolping Boys nog steeds op de eerste overwinning. Toch voelde de remise tegen Fortuna Wormerveer (1-1) als een uitstekend resultaat.

,,Het is wachten op een overwinning’’, sprak Marc de Wilde na afloop van het duel tegen Fortuna. En die eerste zege was zowaar dichtbij. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Steven Dekker een uitgelezen mogelijkheid om de winnende treffer te scoren.

Maar met een gelijkspel kon De Wilde ook prima leven. Met Kolping Boys, een net de tweede klasse ontgroeide formatie, trof hij in Fortuna Wormerveer een ploeg die vorig jaar nog in de hoofdklasse actief was. ,,Wij hebben geen spelers met eersteklasse-ervaring’’, stelde De Wilde. ,,Maar we kunnen wel naar dat niveau toegroeien. Met Arthur Winkelaar en Thom de Vries hebben we spelers die dit seizoen zelfs hun debuut in het eerste maken. En dan treffen ze in Emre Bilgun en Milan Klopper twee spelers van de buitencategorie.’’

Kolping beperkte zich vooral tot het tegenhouden van de thuisploeg.De Wilde gokte met zijn ploeg op de omschakeling. Niet onverdiend kwam de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. Na een ingooi zette Ferry Heijnis Winkelaar opzij om vervolgens met een volley hard raak te schieten.

Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Amper zestig tellen later was het namelijk alweer gelijk. Thomas Menu zette met een steekpass Kevin Cappai aan het werk. DIe omspeelde doeman Halil Suzulmus en schoof de bal in het lege doel.

De thuisploeg bleef druk ontwikkelen. Maurice Twisk moest op de lijn redden op een inzet van Emre Bilgin. Ook in de tweede helft rammelde Fortuna regelmatig aan de poort maar scoorde het niet. Toen twintig minuten voor tijd Bilgin geblesseerd uitviel, viel de ergste druk weg.

Fortuna Wormerveer: Suzulmus; Hoogstra, Morsen, Huwaë, MacDonald; Snelders (De Groot), Bruijn, Beukman (81. Manuputty); Bilgin (71. De Munnik), Heijnis, Klopper.

Kolping Boys: P.de Vries; T.de Vries, Van den Oord, Winkelaar; G.Bruin (66. Kooge), Menu, Twisk, J.Bruin (72. Dekker); Cappai, Martens (88. Gijzen).

Meer nieuws uit Sport Alkmaar