De Zouaven koploper na zege in Uithoorn

De Zouaven koploper na zege in Uithoorn
Uithoorn

De Zouaven is koploper in de eerste klasse A van het zondagvoetbal. Omdat de Grootebroekers van Legmeervogels wonnen en concurrent LSVV verloor van SDZ, heeft de ploeg van coach Johan Rutz een voorsprong van drie punten.

Het staat er echt: vijftien punten uit vijf wedstrijden, twaalf doelpunten voor en slechts drie tegen. Toch moest de meest recente driepunter wel van ver komen. Rutz: ,,Het is ongelooflijk, maar het lijkt erop dat tegenstanders zich steeds meer aan ons aanpassen. Legmeervogels stond met elf man achter de bal. Ze speelden telkens lange ballen in de hoop dat ze met lopende mensen ruimte achter onze laatste linie konden vinden. Toch hielden wij het potdicht en dus hebben ze geen kans gecreëerd. We gaven niets weg en hadden zelf eigenlijk met 0-2 of 0-3 voor moeten staan bij rust. We maakten alleen steeds de verkeerde keuzes door de bal te vroeg voor te geven of te snel op doel te schieten.”

Tot zijn opluchting zag Rutz dat Yunus Bacaksiz na de pauze wel de verdiende 0-1 binnen kopte. ,,Er leek niets aan de hand, totdat zij er opeens een corner in schoten. Niemand raakte die bal aan. Een hele knullige goal, waardoor je tien minuten voor tijd zomaar op 1-1 staat. En daarna schoten zij ook nog van buiten het strafschopgebied op de binnenkant van onze paal. We gingen heel onrustig spelen. Gelukkig maakte Alex Wagenaar in blessuretijd alsnog de 1-2. Dik verdiend, dat wel! We zullen in het vervolg alleen slimmer moeten voetballen als de tegenstander de bus parkeert. Ik hoop dat we dat nu hebben geleerd.”

Legmeervogels-De Zouaven 1-2.

Doelpuntenmakers De Zouaven: Bacaksiz, Wagenaar.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen