Premium

Zonder inzet geen punten voor FC Uitgeest; AFC’34 te sterk op sportpark De Koog

Zonder inzet geen punten voor FC Uitgeest; AFC’34 te sterk op sportpark De Koog
Max Dekker in duel met Mustafa Baré van AFC’34. Daan Hamaker komt net iets te laat.
© Foto Ron Pichel
Uitgeest

Als FC Uitgeest niet snel gaat voetballen naar de mogelijkheden die de ploeg heeft, dan gaat de formatie van trainer Ton Pronk een moeilijk seizoen tegemoet.

In de thuiswedstrijd tegen AFC’34 - die werd afgesloten met een 2-0 nederlaag - kon Pronk geen andere conclusie trekken dan dat zijn spelers niet datgene brachten wat van hen verwacht mag worden.

,,Wij moeten het hebben van onze inzet”, analyseerde hij na afloop. ,,Dat hebben wij vandaag niet laten zien.”

Het was inderdaad slap wat de thuisploeg liet zien. De spelers leken totaal geen intentie te hebben de mouwen op te stropen. Vooral in de eerste helft deed het spel dat FC Uitgeest liet zien, pijn aan de ogen.

Geen beleving, geen bezieling, geen organisatie, geen ideeën, geen samenhang tussen de linies, geen druk naar voren, alleen maar lange ballen in plaats van het middenveld aan te spelen, kortom het was kommer en kwel bij de thuisploeg.

De formatie van trainer Job Dragtsma wist ook niet wat hen overkwam. ,,Wij hebben de hele wedstrijd gedicteerd”, vond de trainer. ,,Vooral voetballend waren wij de bovenliggende partij. Maar ja, omdat het lang 1-0 bleef moet je blijven uitkijken tegen deze tegenstander. Bij 2-0 was het gebeurd.”

Terwijl van een thuisspelende ploeg verwacht mag worden dat zij fel en fanatiek uit de startblokken zouden komen, was het lauw en tam wat de thuisploeg liet zien. Binnen vier minuten hadden de bezoekers deze houding afgestraft.

Doelman Sem Bleeker redde eerst nog tweemaal op schoten van Daliel Afouzar en Stefan Smal maar toen Mike Olgers de bal wel heel erg simpel in de voeten van Sercan Yilmaz schoot, moest hij op de derde poging zijn meerdere erkennen.

Deze treffer zorgde niet voor een wake-up call bij de thuisploeg. De middenvelders - Tinus Putter, Kick Smit en Mike Olgers - liepen er verloren bij omdat de laatste linie alleen maar probeerde de onbereikbare spitsen te vinden.

De enige keer dat de thuisploeg voor gevaar zorgde, was een afstandsschot van Putter die op de lat uiteen spatte. Dat FC Uitgeest na de wissel uit een ander vaatje zou tappen, was niet meer dan logisch. De ploeg probeerde meer druk op de verdediging van AFC’34 uit te oefenen.

De bezoekers liet zich echter niet gek maken, hadden geluk dat een schot van Lester Half via de binnenkant van de paal het veld weer invloog, maar hadden de zaken verder uitstekend onder controle. Sercan Yilmaz en Stefan Smal kregen de kansen de score verder uit te breiden.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Omdat de thuisploeg te veel mensen voor de bal had, invaller Michael Markes bij een uitzichtloze actie balverlies leed, kon AFC’34 snel omschakelen. Yilmaz werd vrijgespeeld en zijn schot verdween via de binnenkant van de paal in de touwen.

De thuisploeg kreeg bij een wanhoopsoffensief nog wel enige kansen, maar doelman Wesselink hield zijn doel op fraaie wijze schoon.

,,Het gaat steeds beter”, aldus Dragtsma.

FC Uitgeest: Bleeker; Idema, Vrouwe, De Wit, Brouwer; Putter, Smit, Olgers; Dekker, Hamaker (45. Markes), Half.

AFC’34: Wesselink; Staal, Aykan (73. Yilmaz), Snijders, Van der Sluis; Yilmaz (81. Tesselaar), Koenders, Andelic; Baré, Smal, Afouzar (60. Yaakoubi)

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen