Premium

Joost van de Boogaard helpt Bloemendaal aan winst tegen Spaarnwoude

Joost van de Boogaard helpt Bloemendaal aan winst tegen Spaarnwoude
Jesse van de Meer van Bloemendaal wacht nog op zijn eerste treffer. Rechts Bas Monhemius van Spaarnwoude.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Bloemendaal

Met een goal vlak voor en direct na rust, hielp Joost van de Boogaard zijn ploeg Bloemendaal zondagmiddag langs Spaarnwoude: 3-1.

,,We begonnen dramatisch en Spaarnwoude scoorde, maar al vrij snel herstelden we ons. Vanaf de vijftiende minuut waren we heer en meester”, had reserve aanvoerder Tim Beeren gezien. De Spaarndammers kwamen dus op voorsprong. Al in de derde minuut was Bloemendaal gewaarschuwd. Een diepe bal op Clint van der Deijl werd door de aanvaller tegen keeper Barry van den Brink geschoten. Niet veel later werd het toch 0-1. Van den Brink was kansloos op een snoeihard genomen vrije trap van Stephan Clarenburg.

Bij Bloemendaal wacht Jesse van de Meer nog altijd op zijn eerste treffer in de competitie. De van Velsen overgekomen spits had pech met een kopbal die door doelman Patrick Kort op een katachtige wijze werd gepareerd. Kort was eigenlijk gestopt maar zal af en toe bij afwezigheid van Dylan Collignon zijn opwachting maken. En aan de keeper lag het zeker niet dat Spaarnwoude zou verliezen.

Wisselen

Na de 1-1, terugleggen door Larse van Eck en binnengeschoten door Daan Geldermans, was Spaarnwoude kansloos. Het is dat Bloemendaal moeite had met scoren. En misschien ook wel dat trainer Stephan Spruijt zijn spits moest wisselen. Van der Deijl leek eindelijk weer wedstrijdfit maar moest er toch weer af. Met in zijn plaats Bob Molenaar werd Spaarnwoude zeker niet sterker. Ook Joey Hoogeboom kwam er niet aan te pas. De voorhoede kwam niet in beeld omdat de rest van het team collectief faalde.

De 2-1 vlak voor rust kwam de thuisploeg natuurlijk goed uit. Bij de voorzet van Friso Jager kwam Joost van de Boogaard uit de rug van verdediger Nick Mens. Kort had geen antwoord.

Na de pauze zorgde Van de Boogaard gelijk voor 3-1. Met verre inworpen en indraaiende hoekschoppen was Bloemendaal het hele duel dreigend maar in de afronding schortte het. Daan Geldermans schoot buitenkant paal en zo ging het maar door. Alleen Don Rutte had een mooi schot maar Van den Brink toonde zijn betrouwbaarheid.

Bloemendaal is inmiddels op een gedeelde tweede plaats te vinden samen met het verrassende VVH/Velserbroek. Alleen het ongeslagen De Kennemers uit Beverwijk is ver weg.

,,Het enige smetje was het verlies tegen Alliance’22, geen idee wat daar gebeurde. We spelen echt niet slecht maar verloren wel met 3-0. Daarna halen we weer het niveau dat we in de voorbereiding ook haalden. Natuurlijk zijn er nog verbeterpunten. Zoals de kansen afmaken. Maar we geven achterin weinig weg en spelen wedstrijden op een volwassen manier uit”, zei Beeren, die de aanvoerdersband van de geblesseerde Bart de Bruine had overgenomen. Komend weekend moet Bloemendaal de tweede plaats zien te behouden tegen achtervolger VSV uit de Velserbroek.

Bloemendaal: Van den Brink, Boing, Goes, Klaassen, Jansen, Geldermans, Jager (54. Van Es), Beeren, Van Eck (81. Visser), Van de Meer (70. Van Zweeden), Van de Boogaard.

Spaarnwoude: Kort, Mens (60. Vink), De Herder, M. Visser, Monhemiius, Van der Aar, Clarenburg, T. Visser, Rutte, Hoogeboom, Van der Deijl (35. Molenaar)

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen