Coalitie Bergen zet streep door zwembad De Beeck

Coalitie Bergen zet streep door zwembad De Beeck
Bergen

Geen herbouw van zwembad De Beeck in Bergen, wel een sporthal daar. De raadszaal naar het centrum van Bergen binnen het plan De 7 Dorpelingen. Het gemeentehuis aan de Alkmaarse Jan Ligthartstraat aan Alkmaar aanbieden als optie voor de Europese School.

Dat zijn de meest opmerkelijke wensen van de coalitie in Bergen in een zogeheten ’focusagenda’, een verscherping van het coalitieakkoord. Die coalitie bestaat uit CDA, VVD, PvdA, KiesLokaal en D66, samen goed voor 16 van de 21 zetels.

De coalitie heeft dus de vestiging van een supermarkt in het plan De 7 Dorpelingen losgelaten. „Daar moet een invulling komen die gedragen wordt door de maatschappelijke groeperingen die recent betrokken zijn geweest bij de Harmonielocatie.” In plaats van die supermarkt wil de coalitie het gemeentelijke bestuur (inclusief raadszaal), de publieke dienst en de sociale teams daar huisvesten.

De coalitie is ook bereid de herbouw van zwembad De Beeck te laten vallen, zeker als de kosten daarvan meer dan 12 miljoen euro zijn. Dat is al meer dan waarschijnlijk. De coalitie wil met Alkmaar, maar ook met Heiloo kijken naar een alternatieve locatie als toeristische voorziening/wedstrijdbad. De locaties rond sporthal De Beeck, De Europese School, de gemeentewerf en het BSV-terrein komt dan vrij voor woningbouw.

Lees ook:

Nieuwe coalitie in Bergen: ’We moeten meer gas geven’

Prijs meeregeren werd GroenLinks in Bergen te hoog

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen