Zoekacties in Robbenoordbos naar lichaam van vermiste studente Sumantha Bansi (23)

Beeld van een vorige zoekactie naar het lichaam van Bansi, bij de Afsluitdijk.
© Archieffoto DNP.nu
Den Oever

Er komen opnieuw grootschalige zoekacties naar het lichaam van de verdwenen studente Sumantha Bansi (23) uit Hoorn.

Tijdens twee dagen deze en volgende week doorzoekt de politie het Robbenoordbos bij Den Oever, bijgestaan door tientallen oud-militairen en -politiemensen. Het gaat om het Veteranen Search Team, dat ook in actie kwam bij de zoektocht naar Anne Faber vorig jaar.

Volgens politiewoordvoerster Wendy Boudewijn zoeken er in het Robbenoordbos zo’n veertig á vijftig veteranen mee. Begin deze maand werd al een vergeefs gezocht in het bos. Aanleiding om hier te blijven zoeken is ’nieuwe informatie’.

Zwanger

De vrees is al langer dat de Hoornse studente Sumantha slachtoffer is geworden van een misdrijf. Ze verdween al in februari 2018 zonder taal of teken.

Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Eerder kwamen al tientallen tips binnen na onder meer een uitzending van Opsporing Verzocht. Daarna werd gezocht in het water bij de Afsluitdijk, zonder resultaat.

Wendy Boudewijn van de politie benadrukt dat de recherche nog altijd op zoek is naar nieuwe aaknopingspunten. Specifiek ook wandelaars of andere recreanten die iets is opgevallen in het bos. Wie meer weet, kan bellen met de politie via 0900-8844.

Lees ook: Alle vraagtekens blijven overeind: wat is gebeurd met de verdwenen Hoornse studente Sumanta Bansi?

Lees ook: Politie vreest voor misdrijf bij vermiste Hoornse Sumanta Bansi: 15.000 euro beloning [video]

Het is niet voor het eerst dat de politie onderzoek doet in het Robbenoordbos. Het lichaam van de in 2010 vermoorde Beverwijker Gerard Zonneveld werd er gevonden. De daders in die zaak, het stel Marius K. en Stephany K. zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.

Meer nieuws uit West-Friesland