Premium

Samenloop voor Hoop in een nieuw jasje op weg naar opnieuw duizenden euro’s voor kankeronderzoek

Samenloop voor Hoop in een nieuw jasje op weg naar opnieuw duizenden euro’s voor kankeronderzoek
Mensen verzamelen zich op het gras voor de muziekkapel in het Timorpark tijdens de Samenloop voor Hoop in 2018.
© Archieffoto
Den Helder

De editie 2020 van de Samenloop voor Hoop wordt in een verfrissend jasje gestoken.

De tweejaarlijkse wandelestafette van 24 uur is volgend jaar op 13 en 14 juni in het Timorpark in Den Helder. Het evenement is toe aan een gewijzigde indeling.

,,We willen daarmee laten zien dat we bezig zijn en blijven’’, zegt voorzitter Dennis Verhoef. Hij nam recent het stokje over van Liesbeth de Jong. Hoe de nieuwe indeling er precies komt uit te zien, wordt de komende periode bekeken. Wel keren vaste onderdelen als ceremonies en een braderie terug.

KiKa

Het doel van de Samenloop voor Hoop is om geld op te halen voor kankeronderzoek. Twintig procent van die opbrengsten gaat naar het Helderse Inloophuis. Ook wordt er geld ingezameld met de kinderloop.

In 2018 waren alle activiteiten bij elkaar goed voor liefst 33.313,44 euro. ,,We vinden het uiteraard belangrijk om een mooi bedrag bij elkaar te wandelen’’, vertelt Verhoef.

,,Maar onze voornaamste insteek blijft om mensen stil te laten staan bij kanker. Bovendien willen we het nóg iets gezelliger maken dan het al was.’’ Dat zal moeten gebeuren met minder muziek dan voorheen. De organisatie heeft gekozen voor meer ’rustmomenten’.

Inschrijven

Ook voor de editie 2020 kunnen deelnemers zich in teams inschrijven. Alle ploegen krijgen een eigen kraam, waar zij spullen kunnen verkopen voor het goede doel. Al zes teams hebben zich ingeschreven. Er is ruimte voor zeker dertig teams.

Om een steentje bij te dragen aan de Samenloop voor Hoop hoeft niet per se te worden deelgenomen. Verhoef: ,,Het is ook mogelijk om te doneren, ook voor bedrijven. Ook mensen met andere initiatieven kunnen contact met ons opnemen.’’

Voor meer informatie en inschrijving zie www.samenloopvoorhoop.nl.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen