Premium

Bloedspoor nekt inbreker in Landsmeer

Bloedspoor nekt inbreker in Landsmeer
Landsmeer

Het bloedspoor op de deur van een garagebox heeft ervoor gezorgd dat de 23-jarige Abdallah B. uit Amsterdam de gevangenis in moet. Hij moest donderdag voorkomen bij de politierechter in Alkmaar omdat hij werd verdacht van het inbreken bij drie garageboxen in een opslagloods aan het Zuideinde in Landsmeer.

De zaak tegen een medeverdachte die ook op de camerabeelden te zien zou zijn geweest werd eerder geseponeerd wegens gebrek aan bewijs, maar omdat een DNA-onderzoek vaststelde dat het bloedspoor onderaan één van de garagedeuren van B. moet zijn geweest, vond de politierechter zijn aandeel wel bewezen.

De inbraak vond plaats in de nacht van 18 mei 2016. Drie mannen braken een kluisje naast de hoofdingang van de opslagloods van de muur en kregen daarmee de sleutel in handen. In de centrale ruimte bekeken de inbrekers de boxen.

Twee ruimtes werden opengebroken. Uit een van de boxen namen ze postzakken en een jas mee. Uit de andere ruimte werden onder andere luchtdrukwapens, zwaarden en handbogen gestolen.

Camera’s

Op de beelden van de beveiligingscamera’s was te zien dat de mannen eerst met de hand probeerden de schuifdeuren omhoog te duwen en dat zou het moment moeten zijn geweest dat de veeg bloed is achtergebleven. Omdat de ruimte te stoffig was konden er geen vingerafdrukken worden gevonden.

Justitie eiste een maand gevangenisstraf tegen de Amsterdammer, die momenteel ruim 26 maanden gevangenisstraf moet uitzitten wegens eerdere veroordelingen.

De advocaat van B. vroeg om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. Maar de politierechter vond het bloedspoor en de camerabeelden voldoende om tot een veroordeling over te gaan. Ze veroordeelde B. tot een maand gevangenisstraf voor de inbraken.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen