Celstraf en contactverbod voor bedreiger Sicko Heldoorn in Friesland

Celstraf en contactverbod voor bedreiger Sicko Heldoorn in Friesland
Huizen

Een 51-jarige man die de burgemeester Klaas Agricola van Dantumadiel en zijn voorganger Sicko Heldoorn, momenteel waarnemend burgemeester in Huizen, en een gemeenteambtenaar heeft bedreigd, is veroordeeld tot 201 dagen celstraf waarvan 90 dagen voorwaardelijk.

De gemeenteambtenaar achtervolgde de man in het gemeentehuis tot aan het toilet waar zij zich opsloot. Daar bonsde hij op de deur en bedreigde hij haar. De andere twee bedreigde hij tijdens een gesprek met een medewerkster van het Veiligheidshuis Friesland, die de informatie doorspeelde.

Bloedbad

,,Ik heb twee woorden voor de burgemeester die je hem mag vertellen: manifest en bloedbad”, had de man tegen haar gezegd, zo meldt de Leeuwarder Courant. ,,Als de burgemeester niks gat oppakken dan regel ik het zelf. Dan zoek ik hem op en moord ik zijn hele familie uit. Ik weet ze te vinden en ik moord ze allemaal uit.”

De man werd vrijgesproken van bedreiging van vier anderen, onder wie de voormalige advocaat van zijn ex-vrouw en een medewerker van de Raad voor de Kinderbescherming.

Vechtscheiding

De verdachte was sinds 2014 verwikkeld in een vechtscheiding met zijn ex-partner. Daardoor ziet hij zijn kinderen sinds 2015 amper meer. Hij geeft daarvan diverse instanties en medewerkers de schuld.

De rechtbank in Leeuwarden bepaalde ook dat hij drie jaar geen contact mag zoeken met de drie slachtoffers en ook niet met de raadsvrouw van zijn ex-partner en de medewerker van de kinderbescherming. Een voorwaarde van de proeftijd van drie jaar is ook dat hij meewerkt aan een psychologische behandeling en schuldhulpverlening.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen