Premium

Verkeer Oud-Loosdrechtsedijk maximaal zes weken lamgelegd tussen de rotondes, uitstel voor miljoenenklus Kortenhoefsedijk

Verkeer Oud-Loosdrechtsedijk maximaal zes weken lamgelegd tussen de rotondes, uitstel voor miljoenenklus Kortenhoefsedijk
Zomerfoto van de Kortenhoefsedijk. Het werk hier loopt vertraging op door extra onderzoek.
© foto studio kastermans
Kortenhoef

Alleen bestemmingsverkeer mag van maandag 18 november tot en met maart nog over de Oud-Loosdrechtsedijk tussen de rotondes. Ook zal dat weggedeelte maximaal zes weekends helemaal dicht zijn.

Het werk aan deze dijk is de eerste van twee grote operaties aan doorgaande wegen in en tussen de dorpen. Daar wordt inmiddels al lang over gesproken, ook met omwonenden in klankbordgroepen. Het werk moest begin 2018 worden stilgelegd na het aantreffen van een oude waterleiding.

Op 31 oktober is er nog een informatieavond voor buurt en bedrijven, waarna de weg minimaal vier en wellicht zes weekeinden afgesloten is voor alle verkeer. Met deze optie worden omwonenden volgens wethouder Joost Boermans beter bediend dan in eerdere plannen.

De aanpak van de Kortenhoefsedijk ( 4,1 mln.) is vertraagd omdat de constructie van de geplande damwand verder onderzocht moet, vertelde Boermans donderdag de raad.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen