Premium

Vrijspraak voor geweld op parkeerplaats Den Oever bij controle of tatoeage van vorige motorclub wel was verwijderd

Den Helder

J. E. (55) en S. van L. (53) uit Den Helder zijn donderdagochtend door de politierechter vrijgesproken van openlijk geweld op een parkeerplaats in Den Oever.

Daar was een automobilist vorig jaar op 9 november klemgereden. De man werd door twee uit twee andere auto’s gestapte bestuurders op zijn motorkap gedrukt waarbij een deuk ontstond. Hij werd met een nekklem vastgehouden en zijn broekspijpen werden omhooggetrokken. De moeder van het slachtoffer die als passagier in de auto zat verklaarde dat haar zoon belaagd was door S. van L. en ene John. Zij zouden als leden van de motorclub No Surrender gecontroleerd hebben of haar zoon na zijn overstap een tatoeage van zijn vorige motorclub Immortal had verwijderd.

Toevallig aanwezige militairen hadden het slachtoffer ontzet. De man wilde geen aangifte doen. Het zou inderdaad om een conflict binnen de motorclub gaan dat intern was opgelost. Getuigen hadden kentekens van de auto’s van de belagers opgegeven. Een kenteken kwam nagenoeg overeen met dat van de auto van Van L. en de andere auto stond op naam van de vriendin van E. Beide mannen beriepen zich op hun zwijgrecht. De officier van justitie achtte openlijk geweld van beide verdachten bewezen en eiste werkstraffen van zeventig uur. De rechter vond het bewijs tegen de twee echter te mager om tot een veroordeling te komen.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen