Bekeravontuur HVZ strandt in de voorronde

Robin van de Boog schiet namens HV Zaanstreek op het doel van Vrone/Berdos.
© Foto Ronald Goedheer
Zaandam

De voorronde is dit jaar al het eindstation voor de mannen van HV Zaanstreek in de landelijke beker. Het twee klassen hoger spelende Vrone/Berdos gaat door naar de eerste ronde. Het won met 18-25.

Vooraf kon het team van trainer/coach Silvon Keizer nog wel enig vertrouwen hebben. Het miste zelf weliswaar een paar belangrijke krachten. De eerstedivisionist uit de regio Alkmaar was echter ook zonder zijn twee voornaamste schutters, de broers Jos en Joep Kenter, naar Zaandam afgereisd. Vrone/Berdos was dan ook eigenlijk geen onbekende voor HVZ, aangezien het bijna geheel uit spelers bestond die vorig jaar in de hoofdklasse nog onder de vlag van alleen Vrone speelden. Een sterk team overigens, met veel jeugd en snelheid. Maar toch was het de thuisclub die het beste van start ging in het goed bezochte duel. Het hield de bezoekers in het eerste kwartier immers op slechts drie treffers. Vanaf de zeventiende minuut ging het echter aanvallend behoorlijk mis. Het Zaanse vizier stond verre van op scherp. Zelfs een overtal en twee strafworpen waren niet aan het team van Keizer besteed, dat daarnaast ook nog meerdere keren het houtwerk raakte en op de keeper strandde.

Vrone/Berdos zag aan de andere kant ook menige inzet gekeerd worden door een sterk keepende Michael Zaaijer, maar liep uiteindelijk wel gestaag uit. Pas na twintig (!) minuten maakte Robin van den Boog een einde aan de Zaanse ’doelpuntendroogte’. De stand was op dat moment inmiddels 8-17. Een gat dat niet meer ingehaald kon worden. Al kwam HVZ nog wel tot 15-20. Plots ging het even lopen, raakten juist de bezoekers kort de kluts kwijt en leek het, door onder meer vier treffers van de tijdelijk teruggehaalde Dave Oehler, toch nog een echte wedstrijd te gaan worden. Drie onbeantwoorde treffers verder kon die hoop naar de prullenbak en was het duel definitief gespeeld. Keizer was ondanks de ruime nederlaag wel tevreden over het verdedigen van zijn ploeg. ,,Zeker in de eerste helft was dat prima. Maar het was aanvallend te wisselvallig om te kunnen winnen vandaag. Je merkt dat dit toch een ander kaliber tegenstander is dan bijvoorbeeld Vido van afgelopen weekend. Tegen hen kwamen we uitstekend terug, maar tegen deze tegenstander zat dat er niet echt in. Maar ik heb verder wel goede hoop dat we een sterk seizoen gaan draaien in de hoofdklasse.”

Doelpunten HVZ: Oehler 6, Dielemans 4, De la Cour 3, Van den Boog 2, B. van Lienen, Eshuijs, Meijer.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen