Premium

Krak en taklied klinkt op uit 240 kelen in het Steenstrapark in Heemskerk

Krak en taklied klinkt op uit 240 kelen in het Steenstrapark in Heemskerk
De zingende kinderen in het Steenstrapark.
© Foto Heleen Vink
Heemskerk

Hup naar buiten. Weg uit het klaslokaal, de natuur in. Opgetogen liepen de leerlingen van de Sint Leonardusschool door het bos naar het Steenstrapark om daar uit volle borst het Natuurbelevingslied te zingen. Voor het oog van menige camera. „Komen we op tv?”

Uit 240 meisjes- en jongenskelen klinkt in het Steenstrapark het Natuurbelevingslied, door de kinderen ’Krak en tak’ gedoopt. Speciaal voor de Leonardus geschreven door zelfstandig boswachter Evert-Jan Woudsma. Met een eenvoudige tekst over een tak die ’krak’ zegt, over een beestje en een feestje en dat op een pakkend wijsje gezet door het Ampzing Genootschap.

Een goed idee, vond de Leonardusschool die zowel duurzaamheid als muziek hoog in het vaandel heeft staan. Zo trok een lange sliert van de school aan de Kerkweg door het Molenbos naar een veld dat groot genoeg was voor de hele school. Ter plaatse eerst een paar keer oefenen en dan voor het echie, onder gitaarbegeleiding van het vierkoppige Ampzing Genootschap.

De kinderen maken er werk van. Geconcentreerd zingen ze op aanwijzing van de meeklappende en –bewegende muziekjuf Karin en boswachter Evert-Jan. „Nu nog een keer en ietsje harder.” Even later stijgt een welverdiend applaus op van de kinderen zelf hun leerkrachten en nieuwsgierige ouders en passanten.

De leerlingen hebben pret voor tien, Juf Puck die het optreden coördineert, geniet mee. „Met zoveel kinderen op stap, vond ik wel spannend, maar het ging geweldig.” Ook de boswachter, die menig high five krijgt, is dik tevreden. „Een muziek- en natuurles in één. Plus een portie lichaamsbeweging van de boswandeling. Lekker buiten, daar draait het om.”

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen