Premium

Zwembad Wervershoof: twee of drie baden of toch renoveren?

Wognum

Een drie of toch tweebadenzwembad voor Wervershoof? Bij een extra bad zal het budget worden overschreden, bij twee bassins kan het plan binnen het budget worden gerealiseerd.

Het college stelde de raadscommissie donderdagavond voor om binnen het budget te blijven. Uit de reacties bleek echter dat bij de meeste fracties twijfel overheerste. Uitstel tot een definitieve beslissing werd om die reden bepleit door sommige fracties.

Budget

De gemeente Medemblik besloot in 2018 tot de bouw van een nieuw zwembad in Wervershoof. Het nieuwe zwembad dient als vervanging van het huidige zwembad de Zeehoek. Hier werd een budget voor vastgesteld van twaalf miljoen euro. Binnen dit budget is het mogelijk om een zwembad te bouwen, bestaand uit twee bassins. In het oorspronkelijke plan wordt echter uitgegaan van drie baden; twee baden plus een doelgroepenbad.

Second opinion

Projectleider André Timmerman bracht tijdens een presentatie de harde boodschap dat het gewenste nieuwe zwembad met drie baden in Wervershoof er niet gaat komen als de gemeente Medemblik vasthoudt aan een budget van 12 miljoen euro. Óf het budget moet worden verhoogd, óf er moet een kleiner zwembad komen.

Fractie BAMM diende tijdens de commissie een voorstel in voor een second opinion, waarbij vooral gekeken moet worden naar het inschakelen van bouwondernemingen uit West-Friesland.

PW2010 sloot zich hierbij aan en meldde opnieuw grote twijfel te hebben over de bereikbaarheid. ,,Je kunt een bushalte plaatsen, maar als er geen bus komt heb je daar niets aan.”

Renovatie

Tijdens de raadsvergadering op 31 oktober moet de raad een definitief besluit nemen. Fractie GemeenteBelangen stelde echter voor om dit besluit van de agenda te halen. De fractie bepleitte nader onderzoek om te kijken of renovatie van het bestaande bad niet tot de mogelijkheden behoort.

D66 hield vast aan een tweebadenzwembad, maar vond het ook nog te vroeg om nu al op een beslissing aan te dringen. Renovatie of herbouw op de bestaande locatie zou nader moeten worden onderzocht. Het CDA wil gewoon een driebadenbad zonder nader onderzoek.

De komende weken zullen de fractievoorzitters de koppen nog bij elkaar moeten steken. Vooralsnog is er geen meerderheid voor welke optie dan ook.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen