Premium

Ontvoerders in beklaagdenbank, kwartet berecht om geweld tegen Beverwijker Ridoan B.

Ontvoerders in beklaagdenbank, kwartet berecht om geweld tegen Beverwijker Ridoan B.
Ridoan B. wordt verzorgd door ambulancemedewerkers.
© archieffoto
Haarlem

De berechting van vier mannen die van de ontvoering van Ridoan B. uit Beverwijk worden beschuldigd, komt binnenkort op gang. In de rechtbank in Haarlem wordt donderdag een inleidende zitting over de geweldzaak gehouden.

Ridoan B. - zelf veroordeeld voor witwassen en heling van gestolen auto-onderdelen - werd op zaterdag 6 juli van dit jaar bij de Beverwijkse Melis Stokelaan onder dwang meegenomen in een bestelwagen. Politieagenten rukten rond kwart voor elf ’s avonds uit, nadat wegens de ontvoering alarm was geslagen.

Op de Beneluxlaan zagen agenten de wagen rijden waarin B. en zijn ontvoerders zaten. De bestuurder van de bestelbus ging er vandoor via de Duitslandlaan, de Tolweg en de Hoflaan in Heemskerk. Daar werd B. door zijn ontvoerders uit de wagen gegooid, stelde de politie kort na het geweld.

Een aantal agenten ontfermde zich over de Beverwijker. Andere politiemensen bleven de ontvoerders achtervolgen. Op de Luxemburglaan stopte de bestelbus. De inzittenden probeerden te vluchten, maar konden al snel worden opgepakt. De mannen zitten sindsdien vast. Bij de ontvoering werd ook geschoten.

Waarom Ridoan B. werd meegenomen, moet bij de berechting van de vier verdachten duidelijk worden. Of zij inmiddels al iets over het geweld in Beverwijk uit de doeken hebben gedaan, is niet bekend.

B. heeft de laatste jaren diverse keren met justitie te maken gekregen. Zo werd hij afgelopen maart veroordeeld in een beroepszaak waarbij het onder meer ging over het witwassen van ruim drie miljoen euro. Het gerechtshof in Amsterdam legde de Beverwijker daarvoor en voor het helen van gestolen auto-onderdelen 48 maanden cel op.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen