Premium

Lyceum Sancta Maria in Haarlem doet onderzoek opstootje met ruim honderd leerlingen

Lyceum Sancta Maria in Haarlem doet onderzoek opstootje met ruim honderd leerlingen
Haarlem

Het is nog niet bekend wat de aanleiding is geweest van en wie betrokken waren bij het opstootje dinsdagmiddag nabij Lyceum Sancta Maria in Haarlem. De schoolleiding doet onderzoek.

Ter hoogte van de fietsbrug over de Leidsevaart kwamen dinsdagmiddag zestig tot honderd leerlingen bijeen en er ontstond een dreigende sfeer. Het verschijnen van de politie voorkwam een vechtpartij.

,,We moeten het niet groter maken dan het is’’, zegt rector Claasje Quadekker van het Sancta.

,,Ik heb begrepen dat er een opstoot is geweest tussen twee leerlingen. Het is van alle dag dat kinderen elkaar af en toe in de haren zitten, dat gebeurt op iedere school weleens. We zijn op dit moment, met onze preventiemedewerker/veiligheidscoördinator en met het veiligheidsplan in de hand, intern bezig te kijken wat er precies aan de hand is geweest.’’

Ze benadrukt dat het opstootje niet op het schoolterrein, maar erbuiten plaatsvond. ,,Ik wil eerst graag weten of het onze eigen leerlingen betreft, of dat we in conclaaf moeten met andere scholen in de buurt.’’ Ze doelt op het ECL en het Coornhert.

,,Je weet dat sociale media zijn grenzen niet meer kent. Wordt er in groepsapps gezegd: ik heb ruzie met die of die, dan staat er voor je het weet een groep van vijftig, zestig kinderen amok te maken met elkaar. Maar, als het een enorme vechtpartij was geworden, dan waren er veel meer gegevens naar boven gekomen en dat is hier niet het geval. Het is voor mij nog te prematuur om conclusies te trekken over wat hier aan de hand was. Zoals ik het nu inschat, kunnen wij dat goed in de kiem smoren, moet ik eerlijk zeggen.’’

Rector Nelie Groen van het Coornhert heeft niet het idee dat leerlingen van haar school bij het opstootje betrokken zijn geweest. ,,Daar ben ik niet over geïnformeerd. Ter geruststelling kan ik wel zeggen dat ECL, Coornhert en Sancta nauw contact hebben met elkaar. We kijken samen met de wijkagent naar de veiligheid in het hele gebied.’’ De rector van het ECL was niet bereikbaar.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen