Lekker rennen op de 37e scholierenveldloop in Grootebroek

Lekker rennen op de 37e scholierenveldloop in Grootebroek
Twee jongens gaan er al rap van door in de categorie van de vijfde groep, maar de jeugdige atleet in het SAV-shirt achter hen zal uiteindelijk winnen.
© Foto Theo Groot
Grootebroek

Soms moeten ze al na 800 meter wandelen. Maar als dan de finish in zicht is, dan wordt het laatste restje energie er uit geperst.

Dan trekken ze nog even een sprintje onder aanmoediging van de meeloper van SAV en de ouders bij de eindstreep. De scholierenveldloop trekt weer zo'n 250 leerlingen van basisscholen uit Stede Broec, Hoogkarspel, Venhuizen en Andijk naar de atletiekbaan van SAV.

In hun eigen klasse lopen ze 1100 meter, over de baan, grasland, houtsnippers en uiteindelijk weer de nieuwe atletiekpiste met de finish.

Voor sommige kinderen een hele opgave maar anderen hebben er minder moeite mee en komen soms met flinke voorsprong aan de finish.

De 7-jarige Eva Meijerink van de Uilenburcht wint bijvoorbeeld bij de meisjes vierde klas. Sinds een half jaar lid van SAV. Een natuurtalent dus. Maar dan een met atletiekgenen, weten de insiders onder de ongeveer twintig vrijwilligers die deze dag in goede banen leiden.

Rien Broersen regelt bij deze 37ste scholierenveldloop op de laptop de tijdwaarneming en de uitslagen. ,,Vorige week ging het niet door vanwege het weer, hopelijk houden we het nu droog."

Maar als de vijfde groepers hebben gelopen en de meesters en juffen (en begeleiders) hun eigen wedstrijdje hebben gehad, begint het tijdens de eerste prijsuitreiking toch te regenen...

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen