Premium

De finish is bereikt voor Hulst: modezaak in Hoofddorp stopt er na 55 jaar mee

De finish is bereikt voor Hulst: modezaak in Hoofddorp stopt er na 55 jaar mee
Michiel en Monique Hulst stoppen na twintig jaar topsport met hun winkel.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Hoofddorp

De zaken gaan uitstekend, maar toch hebben Michiel en Monique Hulst besloten komend voorjaar te stoppen met hun herenmodezaak aan het Marktplein in Hoofddorp.

„Het is een weloverwogen beslissing”, vertelt Monique. „We staan voor de keuze om de zaak te verbouwen of te verhuizen. Dat vergt een investering waardoor we nog tien jaar door moeten gaan. We werken allebei zes dagen in de week en om dat nog eens tien jaar te doen, vinden we te lang. We willen een andere invulling aan ons leven geven.”

Het interieur van de modezaak, officieel Hulst Business & Casuals, is vijftien jaar oud en aan vervanging toe. Het alternatief is de zaak verhuizen.

Deze week ontvingen de klanten en de kranten een verklaring waarin de keuze om te stoppen wordt toegelicht: ’Wij vinden dat we in de toekomst niet meer in deze winkelstraat passen. Het groeiende aantal grote goedkope ketens trekt meer en meer bezoekers die niet onze klant zijn of ooit zullen worden. Kort gezegd vindt de eigenaar van ons winkelpand dit ook. Zodoende zijn we tot overeenstemming gekomen om het huurcontract terug te verkopen. Zo kunnen zij in ons pand een winkelformule plaatsen die beter past bij ons veranderende centrum’.

De vader van Michiel begon de herenmodezaak 55 jaar geleden. Michiel en Monique namen de zaak 22 jaar geleden over. De herenmode die verkrijgbaar is hoort in het hogere middensegment van de markt.

,,Het hoogste segment vind je alleen in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Hier ligt het hoge segment voor Hoofddorp en omstreken’’, legt Monique uit. Zij heeft met Michiel ruim twintig jaar met inzet en passie in de zaak gewerkt. Het was topsport naast hun gezin.

Nu ze tegen de vijftig zijn en voor de keuze staan om flink te investeren voor de komende jaren, heeft het ondernemersechtpaar naar het eigen leven gekeken. De conclusie is dat ze niet verder willen met de zaak. Het eigen en het gezinsleven gaat voor.

Daarbij speelt een rol dat het een onmogelijke taak is gebleken om voldoende goed personeel te vinden dat een deel van het werk kan overnemen. ,,Je zou kunnen zeggen dat de finishlijn bereikt is.’’

Op 21 oktober start de opheffingsuitverkoop. Tot minimaal eind april worden nog maatwerkpakken, -colberts en –overhemden aangemeten en geleverd.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen