Premium

Omring Texel wil nieuw verpleeghuis aan Gasthuisstraat - Gezondheidsplein naar Den Burg-Zuid

Den Burg

Omring is van plan op de plek van de huidige Vrije School nieuwbouw te realiseren om het verouderde verpleeghuis Hollewal te vervangen.

Texels Belang en Texel 2010 waren onprettig verrast toen Omring hen ervan op de hoogte stelde hierover al geruime tijd in gesprek te zijn met de gemeente.

Dit zette hun motie om het Gezondheidsplein uitgerekend op deze locatie aan de Gasthuisstraat en Beatrixlaan te huisvesten, in plaats van in Den Burg-Zuid, in een heel ander daglicht. Zij betoogden immers dat deze plek uitstekend aansluit bij andere zorgvoorzieningen in deze omgeving, maar dat voordeel geldt ook voor de plannen van Omring.

Bovendien gaven de initiatiefnemers van het Gezondheidsplein te kennen niets te zien in deze locatie. Uit een eerste analyse zou gebleken zijn dat er te weinig ruimte is voor hun plannen. De alternatieve locatie zou ook een vertraging van enkele jaren opleveren omdat deze voorlopig nog bebouwd is.

Er was gisteren in de gemeenteraad dan ook geen steun voor de motie, en de raad stemde unaniem voor medewerking aan de realisatie van het Gezondheidsplein aan de Emmalaan.

Een amendement van Texels Belang en VVD om het Gezondheidsplein net als andere bedrijven en organisaties te verplichten parkeerplaatsen aan te leggen, werd wel aangenomen, met alleen tegenstemmen van de PvdA.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen