Premium

Buurt in de rij voor heropening van hun eigen Dekamarkt in Wormerveer

Buurt in de rij voor heropening van hun eigen Dekamarkt in Wormerveer
Burgemeester Jan Hamming opent de Dekamarkt
© Foto Pascal Fielmich
Wormerveer

Ruim voor openingstijd stonden klanten al te dringen voor de deuren. Na meer dan een jaar is de Dekamarkt aan Plein 13 in Wormerveer eindelijk weer open. „Het werd wel weer eens tijd.”

Kinderen uit groep 7 van basisschool De Toermalijn treden op voorafgaand aan de opening. Ze hebben een minimusical gemaakt, gebaseerd op het sluiten van de winkel. Om het instorten van het parkeerdek en de langdurige sluiting te verbeelden zingen ze ’kom van dat dak af’ en ’het duurt te lang’. Daarna knippen burgemeester Jan Hamming en Dekamarkt directeur Pieter Rozendaal officieel het lint door.

De supermarkt opent een jaar nadat de parkeergarage naast het pand gedeeltelijk instortte. „We wilden zeker weten dat het veilig is voor onze klanten”, zegt supermarktmanager Ben Zwirs. „Daarom heeft het zo lang geduurd. We hebben alles meerdere keren gecontroleerd. Volgens de aannemer is dit nu ’de veiligste parkeergarage van Nederland’.’’

„De klanten hebben dat vertrouwen ook”, voegt hij toe. Een kwartier na openingstijd staan alle vier lagen van de parkeergarage vol. Er is plaats voor 250 auto’s.

Vaste klant Simone Rainbird was eerst nog wel huiverig. „In het begin, toen het net gebeurd was, zei ik: ’ik ga, als het hersteld is, daar niet meer parkeren’. Maar er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. We hebben daarom de auto gewoon in de garage gezet.”

Anna Winter-Wiersma is een kwieke klant van 90 jaar. „Ik woon om de hoek. Ik haal mijn boodschappen nog gewoon op de fiets. Best lastig, toen de winkel dicht was. Een andere supermarkt zit hier niet. Daarom ben ik hartstikke blij dat ik nu weer gewoon op de fiets kan.’’

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen