Premium

Misschien moet er ook op de N9 bij Julianadorp wel een trajectcontrole komen, denkt Veilig Verkeer Nederland

Misschien moet er ook op de N9 bij Julianadorp wel een trajectcontrole komen, denkt Veilig Verkeer Nederland
© Foto: GLOCALmedia
Julianadorp

De aanhoudende ongevallen op het Helderse deel van Rijksweg N9 komen op de agenda van Veilig Verkeer Nederland.

De Helderse afdelingsvoorzitter Kees Bazen dringt er bij de landelijke koepel op aan om nader onderzoek te doen naar aanleiding van het relatief hoge aantal ongelukken op dit deel van de weg. Eind deze maand wordt hier over gesproken op vergaderingen van VVN Noord-Holland (op 30 oktober) en de landelijke VVN (de 31ste).

Woensdag sloeg ter hoogte van Julianadorp een auto over de kop, met een gewonde tot gevolg. Het was het vierde zware ongeval in ongeveer een maand tijd. Anderhalve week geleden kwam hier een man uit Schagen om het leven.

Ingrepen van wegbeheerder Rijkswaterstaat hebben de weg de voorbije jaren veiliger gemaakt, afgaande op de ongevallencijfers van de politie, maar er gebeurt nog altijd opvallend meer dan elders op dezelfde weg. Als blijkt dat het niet aan de inrichting van de weg ligt, maar aan gedrag, dan oppert Bazen trajectcontrole als mogelijke oplossing. Dan wordt de gemiddelde snelheid op een traject gemeten en wordt boetevrij hardrijden vrijwel onmogelijk. Justitie heeft al een trajectcontrole in de planning voor het lange, rechte stuk tussen Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug.

In Julianadorp zelf heeft de gemeente Den Helder besloten om de obstakels op verkeersader Van Foreestweg weg te halen. Dit na ’veel klachten’ van omwonenden, weggebruikers en meer specifiek buschauffeurs, aldus gemeentewoordvoerster Joyce in ’t Veld.

Gevaarlijke plekken melden kan op www.participatiepunt.vvn.nl.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen