Politie maakt podcasts over cold case Naarden [audio]

Politie maakt podcasts over cold case Naarden [audio]
Gezichtsreconstructie van het slachtoffer.
© Foto politie
NAARDEN

De politie gaat podcasts uitzenden over een onopgeloste zaak in Naarden. In een serie van drie afleveringen blikken agenten, rechercheurs en leden van het Cold Case-team terug op de zaak die draait om de vondst van een lichaam langs de A1 in 1991.

Tegelijk met de publicaties komt de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht met nieuwe feiten over de zaak. De politie hoopt dat luisteraars meedenken en tips geven zodat er alsnog een doorbraak komt.

In de ochtend van vrijdag 9 augustus 1991 werd langs de A1 bij Naarden, vlakbij een boomkwekerij, het lichaam van een man gevonden. De identiteit van de man is altijd onbekend gebleven. Een foto kon niet verspreid worden omdat het lichaam al in staat van ontbinding was. Een rechercheteam werkte in stilte aan de zaak, maar de uitkomsten van dat onderzoek zijn nooit vrijgegeven.

De eerste aflevering van de de serie is vanaf dinsdagochtend 15 oktober 5.00 uur te beluisteren. Diezelfde avond komt de zaak ook aan bod in de uitzending van Opsporing Verzocht. Deel 2 van de serie komt een dag later, op woensdag 16 oktober, beschikbaar en op donderdag 17 oktober wordt het drieluik afgesloten. De serie wordt gepubliceerd door de Politie Podcast, te volgen via onder meer Spotify, Soundcloud, Google Podcasts en Apple Podcasts.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons