Premium

Spits Sietse Brandsma heeft draai gevonden in Heemskerk: ’Makkelijk aan kunnen passen bij Odin’59’

Spits Sietse Brandsma heeft draai gevonden in Heemskerk: ’Makkelijk aan kunnen passen bij Odin’59’
Sietse Brandsma voor Odin’59 in actie in de wedstrijd tegen Goes.
© Foto Machiel Kraaij
Heemskerk

Sietse Brandsma werd al een aantal jaren door Odin’59 verleid om van BOL naar naar Heemskerk te komen. Dit jaar hapte de 22-jarige aanvaller uit Broek op Langedijk eindelijk toe. Spijt van die beslissing heeft hij niet; in 7 duels scoorde hij tot nu toe 5 doelpunten. „Eigenlijk heb ik me heel makkelijk aan kunnen passen.”

Afgelopen weekend was Brandsma nog twee keer succesvol in de derde divisie zaterdag. Harkemase Boys werd in Friesland met 6-0 opgerold. „Ondanks dat er veel nieuwe spelers zijn en er een nieuwe trainer is, gaat het heel goed. We staan derde. Ik heb een paar jaar geleden ook al meegetraind bij Odin, dus ik wist wat het niveauverschil was met BOL. Maar ik wilde een keer kijken waar mijn plafond ligt.”

Het helpt ook wel dat Brandsma bij Odin’59 zijn vriend Koen Tros terugziet op het veld. „Koen is mijn buurjongen. Gelukkig heeft hij ook zijn basisplaats veroverd, terwijl hij op het middenveld meer concurrentie heeft dan ik in de spits. We vinden elkaar op het veld regelmatig terug. Hij heeft mij al twee assists gegeven.”

Bij BOL kreeg Brandsma altijd het advies om in de zomer door te trainen, zodat hij weer fris aan het seizoen kon beginnen. „Maar daar hield ik me eigenlijk nooit aan. Deze zomer heb ik wel drie keer in de week hardgelopen, zelfs op vakantie. Ik miste al de eerste week van de voorbereiding en wilde niet met ook nog eens met een conditionele achterstand beginnen.”

In Odin heeft de Langedijker ook een club gevonden die bij hem past; het is eigenlijk een soort BOL, maar dan twee niveaus hoger. „De kern van de club speelt al heel lang met elkaar en is een vriendengroep, maar ze proberen het ook gezellig te maken voor de nieuwkomers. En ik kom nog steeds bij BOL hoor, als ik op zaterdagmiddag klaar ben in Heemskerk, ga ik altijd naar de club. Mijn vrienden daar gunden de overstap wel, al vinden ze het jammer voor BOL. Gelukkig gaat het zonder Koen en mij ook goed in de eerste klasse.”

Als Brandsma zo doorgaat bij Odin, dan ligt zijn plafond zeker niet in de derde divisie. Dat beseft de stagiair sportsponsoring bij de ING ook. „Als ik het niveau dit seizoen kan vasthouden, dan zullen clubs uit de tweede divisie mij wellicht ook gaan benaderen. Maar ik ben geen clubhopper en ik wil wel graag voetballen bij een vereniging die bij mij past.”

Maar eerst maar eens seizoen 2019/2020 goed doorkomen. Komend weekend is Odin’59 vrij, waardoor de mannen van trainer Anthony Correia fris zijn voor de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk en de KNVB-bekerwedstrijd tegen AFC in Amsterdam op 30 oktober. „Ik hoop dat we dan weer kunnen stunten.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen