Premium

100-jarige Maartje Wals uit Landsmeer: ’Mijn vader zei altijd: Jij bent zingend geboren’

100-jarige Maartje Wals uit Landsmeer: ’Mijn vader zei altijd: Jij bent zingend geboren’
Maartje Wals-Tromp vertelt stralend over haar honderdste verjaardagsfeest.
© Foto Ella Tilgenkamp
Landsmeer

Maartje Wals-Tromp uit Landsmeer straalt als ze vertelt over haar honderdste verjaardagsfeest, maandag.

,,Ik werd beneden onthaald met ’Lang zal ze leven’. Er was heel veel visite, het was erg gezellig. Mijn kamertje staat vol met bloemen.’’ Ze kreeg er zo veel dat ook de huiskamer van zorgcentrum De Keern vol staat met ruikers. ,,Ik heb een fijn leven gehad met mijn man Tom en de kinderen.’’ Ze heeft drie dochters en een zoon. Tom overleed op zijn 73e.

,,Ik kom zelf uit Purmerend. Toen ik met Tom trouwde gingen we in Amsterdam-Noord wonen waar Tom een melkwijk had en ik een melkzaak runde. Vlak voor de oorlog, toen ik de tweeling verwachtte, ruilden we met Toms ouders. Wij gingen naar het eind van de Van Beekstraat in Landsmeer, daar heb ik heerlijk gewoond.

,,Ik doe aan allerlei activiteiten mee, zoals geheugentraining en gymnastiek. Zittend gaat dat prima. Lopen in huis lukt goed met de rollator. Naar buiten ga ik in mijn eentje niet meer. Ik lees graag en ik ben veel met Woordzoeker bezig’’, vertelt de krasse eeuwelinge.

Maartje was lang in het verenigingsleven actief. ,,Ik heb bij Zang en Vriendschap gezongen, veertig jaar.’’ Ze weet dat ook Zang en Vriendschap honderd jaar bestaat. ,,Ik zat ook op kaartclub De Jokerclub. Daar hadden we veel pret. Ik ben een opgewekt mens. Ik zong altijd. Mijn vader zei altijd: ’Jij bent zingend geboren’.’’

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen