Zes jaar cel en tbs geëist tegen automobilist uit Julianadorp voor steken vrouwen in Limmen, Egmond-Binnen en Barsingerhorn

Zes jaar cel en tbs geëist tegen automobilist uit Julianadorp voor steken vrouwen in Limmen, Egmond-Binnen en Barsingerhorn
Politie-onderzoek na steken hardloopster in Egmond-Binnen.
© Archief
Alkmaar

Tegen de 24-jarige Julianadorper René V. is donderdag zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor een viervoudige poging tot moord.

Bekijk onderaan dit artikel de tweets van onze verslaggever vanuit de rechtszaal.

V. alias de ’stekende automobilist’ zorgde tussen november 2018 en januari 2019 voor behoorlijke opschudding in Noord-Holland.

Hij reed destijds in de buurt van Limmen, Egmond-Binnen en Barsingerhorn ’voor de kick’ vier willekeurige vrouwen aan en stak deze hardloopsters en fietssters met een scherp voorwerp neer. Eerder zou hij in ’t Veld een fietsster hebben geslagen en in Schagen hard op een persoon zijn ingereden. Verder worden hem diverse gevallen van stalking en dreigen met verkrachting verweten.

Voor de rechtbank in Alkmaar zei de officier van justitie donderdag dat het „een wonder” is dat bij de steekincidenten geen doden zijn gevallen. „Dat heeft maar heel weinig gescheeld”, sprak ze.

Volgens de aanklaagster moeten de slachtoffers „met afschuw” hebben gekeken hoe V. donderdag niet in staat was aan te geven wat zijn drijfveren zijn geweest. Zijn pogingen het af te schuiven op overmatig drugsgebruik noemde ze „heel, heel mager. Hij ging gewoon op jacht. Hij kruiste Noord-Holland door en ging op pad om slachtoffers te maken”, zei ze.

De politie kwam V. op het spoor nadat een vrouw aan de bel trok die vorig jaar juni in Schagen door de man was geslagen toen hij haar in zijn auto passeerde. Hij was toeterend komen aanrijden en had pijpgebaren naar haar gemaakt. Ze deed geen aangifte, maar maakte wel melding van het incident. Ook gaf ze het kenteken door van de auto. Uiteindelijk kwam de politie langs die weg uit bij de schoonouders van V.

De Julianadorper is op 24 april na grondig rechercheonderzoek gearresteerd en zit sindsdien vast.

De rechtszaak, die de hele dag in beslag nam, werd op de voet gevolgd door een verslaggever van het Noordhollands Dagblad:

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen